Ура! Домашна смес лекува напуканите пети

Ура! Домашна смес лекува напуканите пети

С нея ще забравите и за потенето на краката и неприятната миризма

Никой не обича да има напукани пети. За съжаление обаче без значение каква профилактика, хигиена и грижа полагаме за краката си това се случва.

Преди време от jenata.blitz.bg споделихме как лесно да се отървем от напуканите пети.

Сега обаче читателка на jenata.blitz.bg изпрати писмо на фейсбук страницата ни, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки. В него тя споделя за чуден трик, благодарение на който се е отървала от напуканите пери без да пръска излишни пари.

Оказа се, че това може да стане благодарение на един продукт, който всички имаме у дома и използваме ежедневно.

„Искам да споделя с вас рецепта, която ще ви помогне да се отървете от пукнатини по петите, мазолите или просто ще замените крема за крака, ако нямате. 

Основната съставка на този инструмент е паста за зъби“, споделя читателката на jenata.blitz.bg.

По думите й за да си направите магическия домашен крем срещу напукани пети трябва да смесите супена лъжица паста за зъби, чаена лъжичка глицерин и чаена лъжичка водороден пероксид. 

11 опасности, които дебнат в салоните за маникюр и които маникюристката никога няма да ви признае (СНИМКИ)

Ако миризмата на сместа не ви допада, то можете да добавите малко етерично масло за аромат. 

„Всичко го смесвам в малка купа и вземам четка за маска (но можете да го направите и с чисти ръце) и го нанасям на петите си. важно е това да се прави вечер след като вече сте се изкъпали“, споделя читателката на jenata.blitz.bg.

Тя каза още, че след това трябва да извършите няколко прости стъпки, за да затвърдите ефекта. 

Основният проблем на получения продукт е, че той не се абсорбира бързо, така че трябва допълнително да създадете такъв ефект. Увийте петите си с фолио, после обуйте чорапите си и лягайте да спите. Когато се събудите, свалете чорапите, махнете фолиото и ако е необходимо изплакнете краката (или забършете с чиста кърпа).

Веднага изхвърлете тези 15 неща от дома си, ако... СНИМКИ

„Тази маска има не само омекотяващ ефект, тя ще помогне и на тези, които имат проблеми с потенето и подуването на краката.

Ако направите тази домашна смес и я нанасяте върху петите си поне два пъти седмично, то тогава няма да се нуждаете от други средства за красотата на краката си. Кожата ще бъде мека и без напукване“, казва читателката на jenata.blitz.bg. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!