Всички се подиграваха на дебелата Джоана, но накрая тя ги накара да съжаляват (СНИМКИ)

Всички се подиграваха на дебелата Джоана, но накрая тя ги накара да съжаляват (СНИМКИ)

22-годишната красавица работи в модна агенция, а зад гърба си има две победи в конкурси за красота

22-годишната красавица Джоана Джоузеф от Малайзия се радва на огромна популярност. Работи в модна агенция, зад гърба си има две победи в конкурси за красота.  

През по-голямата част от живота си обаче младата жена е изглеждала по съвсем различен начин. До 16-годишна възраст тежи над 100 кг. и е подложена на постоянен тормоз от съученици, роднини и учители. Успехът й обаче се превръща в най-доброто отмъщение.

Джоана Джоузеф е родена през 1997 година в малкото градче Кланг. Детството й е повече от кошмарно. На 7-годишна възраст тежи около 60 кг., а на 13 вече гони 100 кг. "Ядях и растях. Можех да изям пет чинии ориз на едно ядене", споделя Джоана. 

Всички се присмивали на дебелото момиченце. То не спирало да се тъпче, а близките му вместо да го успокояват, влошавали ситуацията.

В училище всички се подиграваха и тормозеха грозната Селин, но сега всички мъже въздишат по нея (СНИМКИ)

"Подиграваха ми се всеки ден. Дори най-близките ми хора. Да, бях с наднормено тегло и според тях бях грозна. Но семейството ми всеки ден ме правеше още по-нещастна", спомня си с тъга Джоана.

Дълго време тя търпяла подигравките, лежала в леглото по цял ден и не спирала да слуша музика. "Учителите ми се подиграваха не по-малко от съучениците ми. Изпадах в депресии, нямах дори приятели, с които да говоря. Има само личния си дневник и музиката", признава тя. 

На 16-годишна възраст се изморила от целия този тормоз и решила, че нещата не могат да продължават така. Започнала да следи много внимателно какво яде и постепенно започнала да изключва вредните храни от менюто си, оставяйки само плодовете и зеленчуците. Всяка вечер в продължение на 2 часа бягала около дома си.  Това време било изключително подходящо, защото по улиците нямало много хора и никой не я забелязвал. 

Нелеп инцидент преобърна живота на 135-килограмовата Доминик на 180 градуса и я превърна в... (СНИМКИ)

Въпреки че Джоана не спазвала някаква определена диета, започнала да отслабва. След известно време успяла да свали почти половината от теглото си, заковавайки кантара на 52 килограма. Успехите на младото момиче обаче сякаш оставали незабележими за околните, защото хората продължавали да й се подиграват. 

"Дори когато успях да сваля толкова много килограми, момчетата продължаваха да ми се присмиват. Казваха ми, че взимам наркотици, че съм наркоманка. Тогава си казах, че просто не трябва да им обръщам внимание", споделя с тъга младата жена.

След като навършила 19 години, Джоана решила да участва в различни конкурси за красота. В родната си страна печели първо място. По-късно, в Индия, на световния конкурс за красота, заема второ място. И всичко това постига съвсем сама, защото никога не е ползвала услугите на диетолози и фитнес инструктори.

В училище всички се присмиваха на 120-килограмовата Джоузи, но когато я видяха на бала... (СНИМКИ)

Благодарение на упоритата си работа тя успява напълно да преобрази живота си и да натрие носовете на всички! 

"Мотивирах се и жертвах много, за да се превърна в това, което съм сега. А когато видях промените, започнах да харесвам това, което виждам", признава красавицата. 

Продавачка в супермаркет свали 82 кг. за година, а след това получи шокиращо предложение, което преобърна живота й (СНИМКИ)

Сега Джоана се надява, че нейният успех като модел ще покаже на хората със здравословни проблеми, че всеки може да има различен живот, колкото и невероятно на пръв поглед да изглежда това. 

"От 12-ата до 16-ата си година минах през ада, докато не реших да взема нещата в свои ръце. Осъзнах, че ако не действам, кошмарният ми живот никога няма да свърши", добавя малайзийката.

Стеф преживя тежко загубата на баща си и стана 170 кг.! Три години по-късно е неузнаваема и всички мъже въздишат по нея (СНИМКИ)

С примера си Джоана показва, че всеки може да се промени, независимо колко тежка е ситуацията.

Просто трябва да има желание да го направи, да определи ясно действията, които ще му помогнат да постигнете целта си и упорито да върви към нея, без значение какво се случва по пътя му./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай

Жеко

Жеко 30.05.2019 20:01

Не казвам,че е невъзможно,но едно не ми е ясно!Как момиче с тъмна кожа става бяла красива жена.Това го може само покойния-краля на попа-бог да го прости.

Феърфакс

Феърфакс 30.05.2019 22:46

Грънци!Това не е същото момиче!