logo

Защо жените имат целулит, а мъжете не?

Защо жените имат целулит, а мъжете не?

Красивите и стегнати бедра без нито една подутина или дупчица са идеални за много момичета

Татяна и Олга Шишлакови, основателите на клиника Шишлакови, са дерматокозметолози и специалисти в областта на лифтинга с конци. Те разказват защо красивата половина на човечеството се отличава сериозно с "портокаловата кора" или т.нар. целулита и как да се справим с него.

Красивите и стегнати бедра без нито една подутина или дупчица са идеални за много момичета. За да станете собственик на такива форми, е необходимо да следите храненето си, да спортувате и да правите поддържащи процедури в клиниките.

Всички знаем за ползите от водата с лимон, обаче правим една голяма грешка!

В случаите, когато почти цялата повърхност на кожата е повредена, комплексното лечение е незаменимо “, казват Татяна и Олга Шишлаков.

Мъжки и женски целулит
Целулитът, или гиноидна липодистрофия, е увеличаване на обема на мастните клетки в подкожната мастна тъкан, което води до подутини. Самият термин "целулит" се появява през 1973 г. на страниците за блясък. За списанията бяха избрани момичета с гладка кожа и именно тогава проблемът с неравната кожа беше представен на обществеността. И тогава се забелязва, че представителите на кавказкия тип са по-податливи на целулит от африканските и азиатските жени.

От гледна точка на медицината целулитът е структурна промяна в подкожния мастен слой, водеща до нарушена микроциркулация и лимфен дренаж. В обикновените хора това се нарича "ефект на портокалова кора", когато кожата изглежда неравномерна и върху нея се появяват подутини и вдлъбнатини.

Японски метод за отслабване с чаша вода прави чудеса

Причините за целулита са:

- нарушено кръвообращение поради различни патологии (разширени вени, капилярни заболявания и др.);

- проблеми в лимфната система, водещи до застой на течности в тялото;

- генетично предразположение;

- диета, доминирана от въглехидрати, синтетични съставки, полуфабрикати;

- хормонални промени и наднормено тегло.

Според проучванията, мъжката част от населението има много тестостерон в тялото, който е отговорен за еластичността и гладкостта. При дамите нещата са различни - за красивата им кожа са отговорни естрогенът и прогестеронът - сладка двойка, която носи малка полза.

Ако обаче човек обича бързото хранене и бирата, той също има шанс да научи всички прелести на живота с целулита, тъй като тези продукти съдържат естроген, който провокира развитието на "портокалова кора". /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

бай Иван

бай Иван 25.04.2022 22:10

Защото дедо Господ така е създал жените.