logo

9 г. многодетна майка носи каменно бебе в корема си, а накрая... СНИМКИ

9 г. многодетна майка носи каменно бебе в корема си, а накрая... СНИМКИ

Плодът, който трябвало да стане деветото й дете, спрял да се развива в 28-та седмица от бременността

50-годишна многодетна майка почина от тежко недохранване, след като около девет години носеше нероден плод в корема си, пише Daily Mail.

Заради въоръжените конфликти в родината си жената, която е от Конго, се мести в Бурунди, а след това в Танзания. Там тя ражда осем деца, три от които умират малко след раждането.

По време на деветата си бременност тя забелязала, че плодът не се движи, и отишла в клиниката в бежанския лагер. Лекарите я информирали, че сърцето на бебето не бие и я посъветвали да се върне след две седмици, ако не направи спонтанен аборт.

Когато се върнала в клиниката, пред сградата се събрали много хора, които я обвинили за смъртта на бебето. Жената побързала да се прибере и решила, че повече няма да търси лекарска помощ. 

Лекари казаха на бременна, че бебето й е мъртво, но тя не им повярва и ето какво чудо се случи СНИМКИ

Плодът, който трябвало да стане деветото й дете, спрял да се развива в 28-та седмица от бременността (обикновено бременността продължава 38-40 седмици). Спонтанният аборт не се случил и той останал в тялото й и постепенно се вкаменил.

Африканката носела каменното си бебе цели девет години, без да знае за това, докато не се преместила в САЩ. 

В Ню Йорк тя потърсила лекарска помощ заради болки в корема, лошо храносмилане и къркорене след хранене. Скенерът показал, че 50-годишна жена има литопедия - рядко усложнение, което възниква, когато плодът умира по време на извънматочна бременност, но остава в тялото на майката и постепенно се калцира. 

Пациентката отказала лечение, тъй като се страхувала от операцията.

Влошеното си здравословно състояние пък свързвала с черно заклинание, направено й в Африка. 

14 месеца след пристигането си в Америка тя починала. Според лекарите причината за смъртта й е остро недохранване. Тя не е получавала необходимите хранителни вещества, тъй като вкамененият плод е притискал червата й.  

Бременна се покри със страшни язви и премина през ада, но оцеля по чудо, а бебето... СНИМКИ 18+

Литопедията причинява дехидратация на тъканите, което може да доведе до аритмия или сърдечен арест. Понякога те могат да бъдат придружени от инфекции, които се обострят заради отслабената имунна система.

В някои случаи жените живеят десетилетия, без да изпитват нито един от симптомите, свързани с усложнението. 

Науката познава само 290 случая, подобни на африканката. За първи път подобен случай е регистриран във Франция през 1582 г. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай