logo

Бременна се покри със страшни язви и премина през ада, но оцеля по чудо, а бебето... СНИМКИ 18+

Бременна се покри със страшни язви и премина през ада, но оцеля по чудо, а бебето... СНИМКИ 18+

Беше много страшно. Цялата ми кожа гореше, спомня си 30-годишната Сорая

Жителката на британския град Манчестър се покри с ужасяващи язви по време на бременността си и оцеля по чудо след алергия към лекарства, пише Daily Mail.

След раждането на първото си дете през 2014 г. 30-годишната Сорая Гомес започнала да страда от силни менструални болки. През юни 2019 г. личният й лекар й предписал болкоуспокояващото и противовъзпалително лекарство "Напроксен" и "Циклизин", който помага при гадене.

Бременна изпадна в кома след сърдечен удар, а когато се събуди след 10 месеца... СНИМКИ

Месец по-късно жената разбрала, че отново е бременна, но никой не й казал да спре да пие лекарствата. А през септември 2019 г. тялото й започнало да се покрива с малки червени петна.

При преглед в болницата лекарите решили, че Гомес е с варицела и след 4-дневен престой я изписали. 

Вечерта състоянието на жената започнало да се влошава. От слабост не можела да ходи, лицето й се подуло, а по тялото й се появили болезнени мехури.

Причина за кошмара, в който попаднала, се оказала алергична реакция към лекарствата, които й били предписани по-рано. Лекарите обаче така и не успели да установят кой точно е причинил подобна реакция на фона на бременността. 

Медиците се притеснявали и за бебето на Сорая и не били сигурни, че ще оцелее.

Жена премина през ада - научи, че е бременна, но минути по-късно съдбата й нанесе тежък удар! СНИМКИ

Опасявали се и дали ще са в състояние да спасят и живота на майката. 

"Ослепях, не можех да ходя, два месеца бях прикована към леглото и ме хранеха през система. Беше много страшно. Цялата ми кожа гореше", спомня си Гомес.

"Лекарите трябваше да спукат мехурчетата по тялото ми, за да излезе течността. Наложи се да ме приспиват, дадоха ми много болкоуспокояващи, за да не усещам какво правят. Всеки път, когато се събуждах, първото, за което питах, е как е бебето ми.

Лекарите казаха, че не трябва да мисля за него, тъй като мога да го загубя и да се тревожа за себе си, но аз винаги съм се притеснявала за бебето. Беше толкова страшно", добавя жената, връщайки се към едномесечния си престой в болницата.

Ако бременна има някой от тези симптоми след раждането, може да умре!

През март 2020 г., вече възстановена от тежкото заболяване, Сорая родила здраво момиченце. Младата жена не позволила травмиращото преживяване да попречи на мечтите й за голямо семейство и през 2021 г. станала майка за трети път. 

"Сега съм толкова щастлива", признава тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!