logo

Безценен хороскоп: Най-добрият баща сред зодиите е...

Безценен хороскоп: Най-добрият баща сред зодиите е...

Оказа се, че зодията, под която сме родени, предопределя що за родител е даден мъж

Казват, че съдбата на човек е предопределена. Според мнозина най-голямо значение за това какви сме, какво ни се случва и какво ни очаква има датата, на която сме родени.

Каквото и да си говорим, то прогнозите на астролозите (почти) винаги са изключително верни.

Но замисляли ли сте се дали зодията, под която сме се появили на този свят, може да предопредели що за родители ще сме?

Е, от jenata.blitz.bg държим да припомним, че преди време д-р Евгений Комаровски разкри как се държат лошите бащи. За баланс преди това от jenata.blitz.bg споделихме как да разберем дали един мъж ще бъде добър баща.

Но астролозите са категорични, че сред зодиите има по-по-най добри бащи. Те направиха класация която разкри как представителите на зодиака се отнасят към наследниците си.

Ето как е наредена класацията на най-добрите бащи според зодията:

12. РИБИ
Дванадесето място заема таткото Риби. Той следва противоположни възгледи за бащинството, но май никой не е особено успешен. В лицето не семейния живот те си представят една грижовна и любяща съпруга, готова да направи всичко за тях по всяко време. Когато децата се появят, те се превръщат в своеобразна конкуренция на Рибите, защото вниманието на жената няма да е съсредоточено само върху мъжа. От друга страна Рибите са на мнение, че им е предначертан определен път, по който те трябва задължително да преминат, а в случая децата или ще ги забавят, или ще бъдат спънка. 

11. СКОРПИОН
На единадесето място е позициониран Скорпионът. Той би следвало да отглежда силно проявени невротици с личностни разстройства, но собственикът на бодливото жило изобщо не се вижда като баща. Децата на Скорпиона са изправени пред изпитанието да оцеляват в първите си дни на белия свят. Когато настъпи моментът, в които те отиват на детска градина и вече са подготвени за всичко, благодарение на своя татко Скорпион. Включително е възможно да се окаже, че детето е по-подготвено за градината, отколкото градината за него.

Не се карайте пред детето – съсипвате здравето му!

10. ВОДОЛЕЙ
Бащата Водолей е добър баща, но само по желание. Поради причината, че Водолеят по закон се интересува от квантова механика, през артистичния хаос в главите им, до риболов и т.н., децата няма как да не попаднат в този широк диапазон. Но те не са обект на активно внимание много дълго време. Въпреки това, дори и за кратко, Водолеят умее да влиза в ролята на готиния татко, защото има интереси, които просто съвпадат с детските – каране на кола с дистанционно например. 

9. ВЕЗНИ
На девето място застава бащата Везни. Както е известно на всички, тяхната най-отличителна черта е липсата на решителност. Убедеността за най-добър баща обаче е изключение. Те са сигурни, че Песталоци и Монтесори могат само да „попиват“ от тях. Въпреки че увереността по това отношение е пълна енигма, те са на мнение, че в децата им се крие супергерой. Те са готови на всичко, за да покажат въпросните суперсили на света. 

8. БЛИЗНАЦИ
Близнаците се позиционират на осмо място с девиза „Каквото и да се случва, аз ще бъда винаги млад!“. И донякъде те са прави, защото никога не успяват да влязат в ролята си на баща. Пренебрегвайки всички задължения като грижи, хранене, графици, образование и родителство като цяло, те се ангажират само със забавлението. Поради тази причина детето на бащата Близнак може и да бъде разгащено и оцапано, но пък е безкрайно щастливо и много усмихнато.

4 златни родителски правила

7. СТРЕЛЕЦ
Стрелецът смята, че на детето не му е работа да се намесва в обичайния семеен живот. Той често налага своето мнение върху околните, включително и върху децата си. Бащата Стрелец никога няма да пусне детска приспивна песничка, а ще накара детето само да си изтегли албумите на Металика. В случай, че се е родило момче, то ще бъде записано на футбол, бокс и всевъзможни спортове. Поради тази взискателност тези деца бързо порастват и бързо узряват. По този начин те се превръщат в отговорни хора, които с гаранция ще се справят с живота. 

6. ОВЕН
Централното място е заето от бащата Овен. Той изпитва безмерно щастие от раждането на наследник, двама или трима. Овенът преживява всяко малко и голямо постижение на децата си с голяма радост и ентусиазъм. В контраст на това е неговият остър темперамент, който предполага липса на търпение към любопитните за света малчугани. Въпреки това той винаги има готовност да демонстрира как човек да преодолява себе си и как постига целите си, а това е нещо изключително ценно. 

5. КОЗИРОГ
Бащата Козирог е вероятно най-зрелият родител от мъжки пол. Когато щастливото събитие му се случи, сякаш неусетно той се превръща в зрял човек. Наглед отвътре му идва да се грижи за майката по време не бременността, да се грижи за детето, да го взима от градина, знае какво точно да пита педиатъра и какви документи му трябва, за да влезе в Харвард. В съчетание с това Козирогът е строг и взискателен баща, но винаги справедлив и добър. Той е постоянен, отговорен и търпелив в родителството си. Каквото и да се служи, той ще съчетае дълбоката си любов с рационалността. 

5 родителски грешки, които съсипват децата

4. РАК
Ракът освен баща е и най-добър приятел с всички деца. В кръвта му е да раздава подаръци, да ги забавлява и да играе до припадък с тях. Качеството, което липсва на Рака, за да влезе в Топ 3, е твърдостта. Той е мекушав, трудно му е да казва „не“ и докато маминка се усети, четиригодишното дете вече се е качило в една от блъскащите колички. Нежната половинка е сама в раздаването на правосъдие и може да се определи като „лошото ченге“ в родителството.

3. ЛЪВ
На третото място е позициониран Лъвът с неговата убеденост, че той е най-добрият баща, който може да съществува. Бащата Лъв носи малкото си подобно на Симба от „Цар лъв“, а сестрите и лекарите в болницата трябва покажат нужното приветствие с поклон например. В детските очи бащата е най-силният, най-добрият и най-знаещият, той е мотивацията да бъдеш повече. Така малките стават амбициозни, горди и се стараят и те да бъдат най-добрите във всичко, което правят.

2. ДЕВА
Среброто взима Девата. Бащите Деви изпитват неземна благодарност за този подарък, направен от майката. Те са изключително грижовни – могат да седят до детското креватче с часове и готови да подадат биберон, шишенце, да го нахранят или да му сменят памперса. Девата ще присъства на всяко детско тържество, родителска среща или какъвто и да било повод и ще гледа всички анимационни филми по колкото пъти иска детето.

1. ТЕЛЕЦ
На златния пиедестал се изкачва бащата Телец. Той е безгранично нежен, крайно търпелив, умерено строг и много упорит. Умее да се забавлява с децата си и прави всеки техен празник незабравим. Изключителната му отговорност и наклонност към планиране го кара да прогнозира бъдещето на детето си, докато то е още на гърнето. Още преди прощъпулника той вече знае професията, колата и жилището на малчугана. Вероятно Телецът е най-добрият пример за едно дете. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!