logo

Ако бременна има някой от тези симптоми след раждането, може да умре!

Ако бременна има някой от тези симптоми след раждането, може да умре!

Според американските лекари смъртността на жените след раждането продължава да расте и това се случва въпреки постиженията на съвременната медицина.

По-специално вниманието на обществеността върху този проблем беше привлечено от гинеколога Барбара Леви. Тя заяви, че след раждането на детето и напускането на болницата, жените трябва да обърнат внимание не само на новороденото, но и на собственото си здраве.

"Според статистиката повечето от смъртните случаи, свързани с бременността, възникват в рамките на 42 дни след раждането. Като правило, причината за фаталния изход за жената, която ражда, е инфекция, кръвотечение или сърдечни проблеми ", казва Барбара Леви.

Според експерти, след раждането на дете, жените трябва да обърнат специално внимание на такива симптоми като подуване, главоболие, слабост, замаяност. Появата на тези неприятни характеристики може да бъде предвестник на сериозни патологични промени в организма.

Леви обясни, че около 67% от смъртните случаи на жените могат да бъдат предотвратени чрез проучване, планирано за 40 дни след раждането на детето - но за съжаление жените са склонни да пренебрегват тази заповед./jenata.blitz.bg

Коментирай