logo

Бременна шокира лекарите, такова нещо се случва веднъж на милион СНИМКИ

Бременна шокира лекарите, такова нещо се случва веднъж на милион СНИМКИ

Акушерът й признава, че това е изключително рядко и добавя, че никога не би очаквал да види подобно нещо при свой пациент

Американка с две матки забременя с близнаци, съобщава WVTM 13. Рядкото явление буквално шокира лекарите.

32-годишната Келси Хатчър от американския щат Алабама има удвояване на матката - дефект в развитието, при който се образуват две отделни матки с две отделни шийки. 

Жената научила за аномалията си на 17-годишна възраст. Въпреки това има три здрави деца - на 7, 4 и 2 години, като при всяка от трите си предишни бременности е имала по едно бебе, износено в една матка.  

Младо момиче с рядка генетична аномалия шокира лекарите! През февруари роди първото си бебе, а 26 дни по-късно...

Американката и съпругът й смятали, че семейството им е пълно, докато през пролетта Келси не разбрала, че отново е бременна.

Когато отишла на първия си преглед с ултразвук, била шокирана да научи, че носи две бебета. Но това, което смаяло лекаря й, било, че във всяка една от матките има по един плод. 

"Казах: "Има само едно, нали?" и медицинската сестра каза: "Да, има само едно". Просто се отпуснах. Имаше само едно.

Безплодна жена влезе в болницата с болки в жлъчния мехур, а малко по-късно... СНИМКИ

Докато обаче казвах на сестрата да не се тревожи, ако види втора матка на ултразвука, и двете видяхме второ бебе на скенера.

Преди да успее да каже нещо, възкликнах: О, Боже, има още едно. Всичко, което направих, беше да се смея около 30 минути, защото просто изглеждаше нереално", спомня си Келси. 

Акушерът й д-р Швета Пател, признава, че това е изключително рядко и добавя, че никога не би очаквал да види подобно нещо при свой пациент.

"Много, много рядко, да. Акушер-гинеколозите преминават през цялата си кариера, без да видят нищо подобно", казва Пател.

Марла мислеше, че болките й са заради запек, отиде в тоалетната и се смрази от ужас ВИДЕО

"Две шийки на матката или двойна матка се срещат при по-малко от 1% от жените, може би три на хиляда. А вероятността да има бебе във всяка една от тях е невероятно ниска, около едно на милион", казва д-р Ричард Дейвис от университета в Бирмингам, който е специалист по високорискови бременности.

Специалистът добавя, че всяко едно от бебетата може да започне да се ражда по различно време. Според него има възможност те да се родят в рамките на няколко часа, дни или дори седмици едно от друго.

"Мисля, че от медицинска гледна точка това е толкова рядко нещо, че нямаме по-добър начин да го опишем, освен да ги наречем близнаци", каза д-р Пател.

Терминът на Келси е по Коледа.

Тя и съпругът й са категорични, че момиченцата ще бъдат последните им деца. "Със сигурност сме благодарни за благословиите. Но това определено ще е краят", казва американката. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

Коментирай

Veber

Veber 18.11.2023 2:33

Вам обоим это понравится! Абсолютно новые возможности в сексе, независимо от возраста. Это очень крутая штука, попробовав один раз, вы никогда об этом не пожалеете-------> https://tyny.to/suex