logo

Ето какво иска да каже бебето ви, ако плаче така ВИДЕО

Ето какво иска да каже бебето ви, ако плаче така ВИДЕО

Майка дешифрира плача на пеленачето си, за да помогне на останалите родителите да разбират децата си

Новородените плачат често. По този начин те се опитват да информират родителите за своите проблеми и желания.

Основните причини за бебешкия плач са не само гладът и болката, но и нервното напрежение, както и липсата на физически контакт.

Детето може да изкрещи, ако е преживяло някакъв вид емоционален шок. Плачът в този случай помага за облекчаване и подобряване на настроението.

Понякога бебетата плачат, защото искат да усетят родителска топлина. В случая те ще се успокоят, ако мама или татко ги вдигнат или полюшкат. 

Разгеле: Учени разкриха най-добрите начини да накарате бебето да заспи

За да помогне на родителите да разберат по-добре децата си, млада майка от САЩ записа на видео плачещото си бебе и обясни какво означава всеки звук, който то издава. 

 В профила си в TikTok американката показва пет различни вида бебешки плач. Тя е убедена, че е дешифрирала "бебешкия език", който пеленачетата използват, за да общуват с родителите си.

По думите й, плачът на бебето се състои от пет звука, които означават определени желания или тревоги. Ако родителите се научат ги различават, ще разберат нуждите на своето бебе. 

@taybeckerbeauty Y’all save this info! Game changer! #momlife #momhack original sound - Tay Becker

Според Бейкър, ако новороденото издава звука "Neh", то вероятно е гладно. Най-често този вик е по-силен от останалите. Тихият и мек звук "Owh" обикновено показва умора, а звукът "Eair" - коремен дискомфорт.

Психолог: Веднага идете на лекар, ако забележите тези неща при детето!

Когато родителите чуят "Eh", трябва да помогнат на бебето си да се оригне. Звукът "Heh" пък означава, че детето се чувства неудобно, например, когато седи в столче за кола. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Мара лудата

Мара лудата 15.01.2023 15:41

Тъпотии