Ето от кого децата наследяват интелекта!

Ето от кого децата наследяват интелекта!

Умен като татко, красив като мама. Действително ли работи тази формула?

Кой от родителите е „отговорен“ за пола на новороденото? Може и да не знаете, но в тялото на майката няма Y хромозома, която определя пола на момчето. Тя обаче може да влезе в яйцеклетката само със спермата. Това означава, че цялата отговорност е на татко. 

Ами ума? От кого детето получава интелектуални способности? Замисляли ли сте се над това?
 
Е, именно заради това от jenata.blitz.bg решихме да открием отговора на въпроса – от кого децата наследяват интелекта!

US учени сензационно: Майките с тази кръвна група раждат генийчета!

Сигурно сте чували изразът: „Умен като татко, красив като мама“.

Тук трябва да направим важно уточнение: интелигентността на детето се определя от наследствени фактори само с 40-60 процента, всичко останало зависи от влиянието на околната среда. 

Тук се намесиха и група международни експерти. Те направиха доста изненадващо проучване и стигнаха до леко казано шокиращи резултати.

И така – в споменатите по-горе проценти, както установиха учените, основната „вина“ носи майката.

Невролог: Ако детето пише грозно, то веднага направете това!

Х-хромозомата, която отговаря за женския пол, носи интелектуалния ген. Х-хромозомата на татко също, но нейният ген е дезактивиран: работи само този, който идва от мама. Учените откриха това, като експериментираха с мишки.

Оказа се, че ако една мишка получи двойна доза от интелектуалните гени на майка си, тя се ражда с малък труп (тяло), но голям мозък. Но ако бащините гени са два пъти повече, тогава мозъкът ще е малък, а трупът ще е голям.

Освен това се оказа, че бащините гени до голяма степен са отговорни за сексуалното поведение, степента на агресивност и хранителното поведение. 

Но пък гените на майката са отговорни за когнитивните функции: мислене, аналитични способности, прогнозиране и т.н., зависят конкретно от жената.

Сензационно откритие за децата, оценките им и парите на семейството, в което растат

Друга група учени решили да подходят по-хуманно и интервюирали младежи на възраст от 14 до 22 години в продължение на няколко години. В проучването са участвали общо 12 686 души.

Всеки принадлежал към различни социално-икономически групи, всеки имал различно образование, раса, националност, но изводите били сходни: интелигентността на анкетираните се различавала от коефициента на интелигентност на майките им с максимум 15 точки. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай