logo

Грешките, с които завинаги може да унищожите психиката на детето си

Грешките, с които завинаги може да унищожите психиката на детето си

Професионалистите са единодушни, че често при възпитанието на децата е най-трудно да се постигне баланс между любовта и неодобрението

Специалисти по психично здраве обясниха кои навици и действия на родителите са способни трайно да развалят характера на децата им. Публикацията им в Reddit получи близо 16 хиляди харесвания.

Потребител с ник FriendlySkyChild предлага на специалистите да изброят грешките на родителите, които могат трайно да травмират психиката на детето.

В коментарите се посочва, че много родители отказват да признаят собствените си грешки и понякога обвиняват за тях собствените си деца. 

6 типа поведение, които крещят, че една майка не обича дъщеря си

Също така, на психиката на детето отрицателно може да повлияе и желанието на възрастните да превърнат детето си в свое копие, а не да го отгледат като независим човек. Според мнението на един от експертите, такива родители възприемат детето си като собственост. 

Друг призовава майките и бащите да не внушават на децата си, че са длъжни да заслужат любовта им. Освен това възрастните трябва редовно да показват положителното си отношение към детето, а не само при определени обстоятелства.

Професионалистите са единодушни, че често при възпитанието на децата е най-трудно да се постигне баланс между любовта и неодобрението, особено когато децата грешат.

7 фрази, с които съсипвате живота на детето си и го обричате на безпаричие

Те съветват в някои случаи детето да се наказва, за да не остане с усещането, че всичко му е позволено. Не бива обаче спрямо него да се проявява агресия и негативизъм. По-добре е да проявявате любов и желание да помогнете, добавя един от психолозите.  

Препоръчително е също така не само да се карате на детето, но и да го хвалите, като същевременно не се опитвате да го направите идеално.

4 златни родителски правила

Най-добрият вариант да му покажете, че може да бъде и по-добро, е като и вие се промените, казват специалистите. Това се дължи на факта, че на първо място децата разчитат моделите на поведение на своите роднини. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

ГУТ ПЕРЪНТ

ГУТ ПЕРЪНТ 21.09.2020 14:09

ГАРАНТИРАН МЕТОД ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПСИХИКАТА НА МАЛКИЯ ПАРЦАЛ Е ДА МУ НАБРИМЧИШ ЛАЙНЕНИО У ДИЛБОКОТО ГИРЛО

Checi

Checi 21.09.2020 16:04

Бримчим само отгъзъвустетобезкапут

futurehealth

futurehealth 22.09.2020 9:26

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/