logo

Как да преживеем лятото с деца: 5 супер идеи

Как да преживеем лятото с деца: 5 супер идеи

Малчуганите не са на училище и по цял ден се чудят каква щуротия да свършат, а за родителите ангажиментите нямат почивка

И така лятото дойде - най-забавното време за децата... но не и за родителите. Да, топлите месеци са супер за подрастващите, но от jenata.blitz.bg припомняме, че наскоро стана ясно, че животът им през лятото е изложен на риск.

Докато малчуганите се наслаждават на заслужените си почивки, възрастните преминават през трудно време: за тях домакинските задължения не спират, работните ангажимент продължават, а редом с това трябва и да внимават какво, къде и как вършат децата им, които нямат учебни занимания, домашни и други сериозни занимания.

Но какво да направи всеки един родител, за да може да преживее лятото с децата? Спокойно, от jenata.blitz.bg имаме пет страхотни предложения.

Ето кои са те:

1: Повече свеж въздух
Сигурно ви е писнало да слушате това, но чистият въздух е много полезен за здравето както на децата, така и на възрастните. Колкото по-често излизате на разходка с децата си, толкова по-добре ще бъде за всички вас: такива разходки помагат да подобрите здравето си, да подобрите отношенията си с децата и най-важното, след като се разходят, децата ще имат време да се умори и няма да бъде много палав вкъщи. 

Като цяло това начинание има само плюсове. 

Ако работите от вкъщи, организирайте такива разходки на обяд - ако наблизо има парк или гора, тогава можете дори да организирате мини-пикник с децата.

2: Лагери
Да, да изпратите детето при баба и дядо е идеален вариант, но всички имат тази възможност, а освен това понякога детето просто не иска да напусне града и да отиде на село. 

Ако по някаква причина не искате да го изпратите на лагер в друг град, то винаги има възможност за градски развлечения – има еднодневни лагери в много населени места и като нищо и в града, където вие живеете. 

Освен това има и детски занимални – там детето ходи там през деня като на училище и се връща вечер.

3: Ваканция
Мнозина си почиват през лятото - защо вие да сте изключение? Вместо да прекарвате топлите дни в задушния офис, по-добре отидете някъде сами, с половинката или цялото семейство – решавате вие. 

Изборът не голям: да отидете в планината, в морски курорт, в друг град за разглеждане на забележителности или дори да отидете в провинцията, където да се отдадете на градинарство или барбекю. 

Като цяло има от какво да избирате - ваканцията може да бъде активна или пасивна, скъпа или бюджетна, основната й цел е да се отпуснете, така че я планирайте сами.

4: Занимания за детето
Ако децата изглеждат твърде активни, а книгите от списъка за лятно четене събират прах в шкафа, можете да ги предизвикате да измислят нещо забавно за лятото. 

Например, предложете да съберете лятна колекция - може да бъде всичко, например необичайни камъни или снимки с различни цветове. Ако децата са няколко е добре да се организира състезание – който направи повече снимки печели. Основното нещо е да не давате твърде сериозна награда, така че децата да не се карат.

5: Обединете се с приятели
Ваши приятели и познати вероятно имат деца и изпитват същите трудности. Обединете се с приятели, особено ако децата ви също са в добри отношения – можете да си уредите дни, в които ще си гостуват. 

Това ще ви позволи да се отпуснете, а следващият път вие ще вземете всички деца при себе си. Така всички се забавляват и са доволни!

От jenata.blitz.bg ви пожелаваме това лято да мине спокойно, а вие да намерите начин да го прекарате весело и без да хабите нервите си! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай