Менопаузата застигна 11-годишната Аманда, по-късно тя роди близнаци

Менопаузата застигна 11-годишната Аманда, по-късно тя роди близнаци

Момичето, на което лекарите обясниха, че никога няма да бъде майка, шокира света

Менопауза - тази дума се свързва с жени на повече от 50-годишна възраст. Това е период, по време на който намалява количеството на естрогени в организма, спира овулацията, а вследствие на това – и менструалния цикъл. 

Цяла Германия говори за чудото с тези близначки, родени... (СНИМКИ)

С него започва нова ера в живота на жената. За Аманда Хил тази ера започва когато тя е едва на 11 години.

"Първата ми менструация беше, когато бях на 10 години. Когато навърших 11 изведнъж тя спря. На 13 години лекарите ме диагностицираха с преждевременно остаряване на яйчниците и овериална недостатъчност. Беше ми казано, че никога няма да мога да имам деца", спомня си Аманда. 

На 13 години на едно дете не му пука особено дали ще може да има свое. Кой на тази възраст мисли за деца? От малка обаче Аманда мечтае за голямо семейство. Тя изпаднала в сериозна депресия, от която не могла да излезе още цели три години. 

"С течение на годините започнах да осъзнавам, че естественото зачеване не е единственият начин да стана майка и започнах да имам надежда", казва тя. 

Аманда се реши на инвитро. Съпругът й напълно я подкрепил в това, защото и той искал да имат деца. По очевидни причини жената нямала свои яйцеклетки, тъй че било необходимо да намери донор. 

Близначки станаха хит в мрежата още преди раждането си заради това ВИДЕО

Те разгледали специален каталог в клиника, специализирана в това и намерила перфектният донор. "Разглеждах описанията на хората и исках да намеря някой, който прилича на мен, поне на думи. Намерих жена с моя ръст и очи, с цвят като моите", спомня си Аманда.


Тя се положила на хормонална терапия, изкуствено осеменяване и имплантиране. Всичко минало идеално и след месеци тя родила момче, което решили да кръстят Орин. 

"Страхувах се, че няма да съм свързана чисто емоционално с него. В крайна сметка генетично ние нямаме нищо общо. Всички съмнения обаче изчезнаха, когато познах чертите на мъжа ми Том в детето. Том и Орин имаха много общо, те са буквално еднакви", усмихва се Аманда.


Две години след раждането на Орин, Аманда решава да се подложи втори път на същата процедура ин витро, след като разбрала, че все още има ембрион, останал от предишния път. 

Бременна настоя за втори ултразвук и видя смъртта на монитора! (СНИМКИ)

"Исках Орин да има малък брат или сестра, за да не се чувства самотен", обяснява тя. И отново всичко се получи. Роди се братът близнак на Орин - Тайлън.


"Толкова е странно. Те са близнаци, но Тайлън прекара две години във фризера. Сега всички сме заедно и сме много щастливи", добавя Аманда. 


Орин още е прекалено малък, за да знае, че двамата с брат му са близнаци. Той все пак обожава малкото си братче", казва тя./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай