Цяла Германия говори за чудото с тези близначки, родени... (СНИМКИ)

Цяла Германия говори за чудото с тези близначки, родени... (СНИМКИ)

За да стане чудото факт, лекарите са направили всичко възможно, за да създадат нормални условия за развитие на втория плод

На пръв поглед в тези близначки няма нищо необикновено. Но само на пръв поглед, защото всички в Германия ги смятат за медицинско чудо.

Децата се появяват на бял свят в кьолнската болница Holweide едно след друго, но в различни години. Първа, в 26-ата седмица от бременността на мама Оксана, на 17 ноември 2018 г., преждевременно се ражда Лиана. Момиченцето тежало 900 грама. Въпреки малките си размери, лекарите успяват да я спасят. 

Оказало се, че бебетата на Оксана са с различни плаценти и точно това не е попречило на по-малката сестра да остане в стомаха на майка си още три месеца. Три месеца по-късно, на 22 февруари 2019 г., на бял свят се появява и сестричката на Лиана -  Леони. Тя е доста по-тежка от кака си – цели З700 гр. Разликата между двете малки дами е 97 дни.

Александра мислеше, че чака близнаци, но резултатите от видеозона я шокираха толкова много, че започна да плаче (СНИМКИ)

Родителите на Лиана и Леони са изключително щастливи от новите попълнения в семейството си. По-голямото им дете - 8-годишният Данил, също се радва, че вече е батко на две прекрасни принцеси.

А в болницата са много доволни, че и двете момиченца са успели да се родят живи и здрави.

Индийка, която никога през живота си не е правила секс, роди първото си бебе (СНИМКИ)

По думите на главния лекар на здравното заведение, за да стане чудото факт, лекарите са направили всичко възможно, за да създадат нормални условия за развитие на втория плод, обезпечавайки го с втора плацента.

Към днешна дата всяко едно от момиченцата тежи около 5700 гр. Бебетата са здрави и се развиват много добре.

Младо момиче с рядка генетична аномалия шокира лекарите! През февруари роди първото си бебе, а 26 дни по-късно...

В кьолнската болница са категорични, че подобно чудо се случва изключително рядко. През 2012 г. в Ирландия се родиха момченца близнаци. Едното е по-голямо от другото с 87 дни. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Тъп

Тъп 18.04.2019 12:24

"да остане в стомаха" - как в стомаха , бе , идиоти !?

taka e

taka e 18.04.2019 18:54

Имах ужасни нокти, когато си поръчах Micinorm. Вече си мислих как да премахна с лазер увредения слой на нокътя. Добре, че не се стигна до това. След 2 седмици ноктите ми станаха като нови/ А всичко само, защото попаднах на умен лекар, който ме посъветва първоначално да опитам https://bit.ly/2Y86LDe

Нони

Нони 18.04.2019 22:17

Професионално неграмотни списуватели на нЕ'КВИ МАТ'рялчета. Можеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно.