Млада двойка уби новороденото си момиченце с нещо, което правим всеки ден (СНИМКИ)

Млада двойка уби новороденото си момиченце с нещо, което правим всеки ден (СНИМКИ)

Млада двойка от Великобритания загуби новороденото си момиченце заради целувка. Малката Киара се заразила с херпес симплекс вирус, а крехкият й организъм не успял да се справи с болестта.

Бременността на Кели Инесън от Източен Йоркшър не била лека. След видеозон бъдещата майка разбрала, че съществува малка вероятност, около 5%, бебето й да развие синдрома на Даун. „Предлагаха ми да направя аборт, но тази опция не стоеше пред мен. Реших, че ако се роди със синдром на Даун, ще си го гледам. И няма да го обичам по-малко”, разказва Кели.

Дългокосата майка Алекс едва не уби 10-месечното си бебе заради нещо, от което никой родител не е предпазен (СНИМКИ)

През всичките 9 месеца тя с нетърпение очаквала появата на бебчето си. Раждането станало с помощта на цезарово сечение. Бебето било сложено в кувьоз, а след известно време Кели и Киара се прибрали вкъщи.

Само след няколко дни обаче двете отново се върнали в болницата, защото малката започнала да губи килограми. Лекарите открили, че има херпес, който зарази кръвта й. Според специалистите, най-вероятният причинител на вируса била целувка от някой от роднините на бебето.

Киара била поставена в изкуствена кома, а лекарите предупредили родителите й, че дори и да оживее, мозъкът й ще бъде силно увреден. Два седмици след раждането на малката било взето решение да бъде изключена от животоподдържащата апаратура.

Люси за малко не уби 11-дневния си син с „целувката на смъртта”, която всяка майка дава на детето си! (СНИМКИ)

„И в най-лошите си кошмари не съм си представяла, че целувката може да убие детето ми и не искам и други родители да преминат през това”, признава почернената майка.

А след кончината на малката Киара тя се заклела, че ще направи всичко възможно, за да могат хората да научат повече за опасностите, които крие хепресът.

Лекари предупреждават: Не целувайте детето си по устните, чака го нещо ужасно!

Специалистите призовават хората да не целуват чужди бебета, защото вирусът на херпеса може да е много опасен за деца до 9-месечна възраст. Ако майката има херпес, за бебето няма опасност, тъй като по време на бременността то е получило антитела през плацентата. Ако обаче майката се зарази с херпес на по-късен етап от бременността, за бебето има опасност, защото не е развило защита срещу вируса. /jenata.blitz.bg

Коментирай