logo

Не е за вярване какво направи тази майка, за да накара децата си да ценят парите

Не е за вярване какво направи тази майка, за да накара децата си да ценят парите

Шакита Макгрегър се грижи за трите си хлапета – едното на 13, другото на 10, а третото на 6

Децата непрекъснато молят родителите си да им купуват скъпи неща, без да осъзнават, че парите не падат от небето.

Някои родители мълчаливо изпълняват капризите им, когато, разбира се, са във възможностите им. Други отказват да купуват прекалено скъпи вещи, освен ако не са необходими. Трети, без да се замислят, дават всичките си джобни, само и само да има мир вкъщи.

Но има и такива, които успяват да насърчат отрочетата си сами да печелят пари. Също като героинята на днешната ни история, която била подложена на постоянно изнудване от страна на децата си.

Направо не е за вярване, но е добре истеричните и ревливи деца да се... (СНИМКИ)

Те непрекъснато й искали пари – я за нов телефон, я за някоя модерна дрешка, я за да се забавляват с приятели. Жената, разбира се, правела всичко по силите си, за да удовлетвори желанията им.

Но един ден й писнало. И измислила как да задоволи всички потребности на чедата си, и едновременно с това да ги подготви за живота.

Запознайте се с Шакита Макгрегър – майка на три деца – едното на 13, другото на 10, а третото на 6. Животът й се стекъл така, че се наложило сама да отглежда хлапетата и затова всички финансови задължения лежали единствено и само върху нейните плещи.

За нищо на света не искайте това от детето си, ще съсипете живота му!

Уморена от постоянните молби на децата за джобни, Шакита измислила необичаен трик, с който да ги научи да ценят парите и да започнат сами да ги печелят.

Шакита споделила на стената си във Фейсбук как децата й не спират да искат пари, за да си купят различни неща, Жената признава, че често не разполага със средства, за да задоволи поредната им прищявка, от която, по думите й, в повечето случаи няма смисъл.

И така една вечер решила да им съобщи, че има изненада за тях.

Без драми и скандали: С тези вълшебни фрази детето ви ще изпълнява всичко!

Когато децата се върнали от училище, тя им казала, че разполага със свободни работни места, за които могат да кандидатстват. И ако оттук нататък искат да си купят нещо или имат нужда от пари, имат възможност да си ги заработят сами.

Жената разработила цял план: съставила списък с работните места, за които децата й могат да кандидатстват. Сред тях доминирали следните професии: мениджър кухня, мениджър по почистването и отговорник по прането.

Планът й бил толкова сериозен, че дори разпечатала формуляри за кандидатстване за работа, график със смените, възможност за допълнително заплащане през уикенда и работен график.  

В същото време създала и кредитна кооперация. Ако децата инвестирали в нея спечелените си пари, на по-късен етап разполагали с възможност да си вземат вложеното с натрупаната лихва.

Историята на Трейси, която за година стана майка цели 4 пъти, удиви целия свят (СНИМКИ)

Постът на Шакита се превърнат в истински вирус в мрежата. За няколко дни събрал над 120 000 споделяния и близо 2 000 000 лайка. А когато жената започнала да споделя първите успехи на плана, коментарите заваляли като дъжд. 

Някои потребители не криели възхищението си от действията на Шакита, смятайки, че тя е постъпила изключително правилно.

Други обаче изказват мнението си, че не трябва да учим децата си да бъдат комерсиални от толкова ранна възраст и да им насаждаме идеята, че за всичко трябва да си платиш. В крайна сметка така никой няма да иска да измие чиниите просто така, а ще го направи само срещу заплащане. 

Близначки станаха хит в мрежата още преди раждането си заради това ВИДЕО

Виждайки реакцията на потребителите, Шакита направила нова група, в която обяснява всичко, което прави.

Още в първия ден тя публикувала писмо, което е изпратила на най-големия си син. В него тя отказа на момчето позицията, за която кандидатства, но му предлага друга работа, за която все още няма кандидати.

Дали методът й е добър – само времето ще покаже. А и всеки е достатъчно голям, за да прецени сам дали да приложи подобна схема спрямо децата си. Със сигурност обаче опитът й може да ви бъде от полза! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай