logo

Невинна целувка едва не уби 6-месечно бебе СНИМКИ

Невинна целувка едва не уби 6-месечно бебе СНИМКИ

По лицето на малкия Линкълн се появили червени петна и мехурчета, които след час увеличили размерите си

Невинна целувка едва не погуби 6-месечно бебе, съобщава "Мирър". 

През февруари 36-годишната жителка на американския щат Пенсилвания Стефани Шади, която е майка на пет деца, забелязала по лицето на сина си Линкълн странни червени петна и мехурчета.

След няколко часа те започнали да увеличават размерите си и покрили половината от лицето на детето.

Тъй като малкият не спирал да плаче от болка, родителите му го завели в местната болница. Лекарите прегледали бебето и установили, че причината за ужасяващия обрив по лицето му е контакт с човек, който страда от херпес симплекс. А вирусът е предаден с целувка. 

Люси за малко не уби 11-дневния си син с „целувката на смъртта”, която всяка майка дава на детето си! (СНИМКИ)

"Не знаем кой и кога би могъл да целуне детето ни, но заради това огромни петна и мехури покриха почти половината от лицето му. Те бяха пълни с гной и му причиняваха непоносима болка", казва Шади.

Линкълн бил откаран в спешното отделение и след като медиците му изписали антибактериален крем, го изписали. Вирусът обаче не отстъпил и много скоро му е назначено антибиотично лечение.

"В началото мислех, че това е просто обикновена инфекция, но когато разбрах, че тестовете му за херпес симплекс са положителни, не можах да повярвам, че всичко е започнало от целувка.

Момиче със стегнат корем забеляза линия върху него, отиде на доктор и чу нещо шокиращо! (СНИМКИ)

Бях много шокирана, когато лекарите ми казаха, че това може да е фатално.

Никой не може да повярва, че това може да се случи само от целувка, но се случи", добавя многодетната майка.

Лекарите признават, че херпесът е много опасен за деца под 6-месечна възраст и всяко трето бебе с херпес умира.

Синът на Стефани е под наблюдението на отоларинголози. Има опасност вирусът да причини слухови усложнения, които да доведат до пълна глухота.

Тази добавка развива у бебето ви алергии, в никакъв случай не я взимайте докато сте бременни!

Майката на момчето се обърна към обществеността в социалните мрежи. Тя призова всички родители да следят кой и кога целува децата им, за да не им се случи това, което се е случило със сина й.  

"Бъдете много внимателни кой целува децата ви. Опитайте се да не допускате хората да ги пипат или целуват. Те трябва да попитат дали могат да докоснат детето ви и да се съобразяват с решението ви", казва тя.

Дългокосата майка Алекс едва не уби 10-месечното си бебе заради нещо, от което никой родител не е предпазен (СНИМКИ)

"Винаги съм била от хората, които казват, че това няма как да се случи точно с тях, но в крайна сметка се случи. Лекарят не мисли, че някой от нас може да го е заразил, защото нямаме активни простуди, но бихме могли да му го дадем без да знаем", добавя жената.

Херпесът не е опасен за възрастните, но може да нанесе много вреди на кърмачета и малки деца, както и на хора с отслабена имунна система.

Майка на тризнаци направи шокираща изповед, която просълзи всички (СНИМКИ)

При кърмачета, освен обрив, симптомите включват колебания в телесната температура, сънливост, спазми и затруднено дишане. Ако лечението не бъде започнато навреме, не е изключен летален изход. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай