logo

Опасността от незаразни болести по време на бременност

Опасността от незаразни болести по време на бременност

Хроничните заболявания се развиват дълго време и се причиняват от комбинация от генетични, физиологични, екологични и поведенчески фактори

Според Световната здравна организация (СЗО), смъртността при майките е намаляла с 44% от 1990 до 2015 година. По-голямото внимание през годините е било съсредоточено върху най-често срещаните и преки причини за смъртта на майката, които включват усложнения като аборт или запушване. Непреките причини, като незаразните болести (НИЗ) и свързаните с тях рискови фактори, са винаги са били обект на по-малко внимание.

В действителност почти 15% от смъртните случаи при майките са били причинени от незаразни заболявания, според анализ на СЗО през 2014 г.

Хроничните заболявания се развиват дълго време и се причиняват от комбинация от генетични, физиологични, екологични и поведенчески фактори. Заболявания  като диабет, анемия и сърдечните проблеми, могат да имат сериозни и фатални последици за бременността.

Бебето от тази СНИМКА шокира целия свят, а историята му е истинско чудо!

Метаболитни рискови фактори като затлъстяване, висока кръвна захар и хипертония също могат да доведат до усложнения както при майката, така и при бебето.

Бременните жени трябва да следят изкъсо здравето си, за да си осигурят безпроблемно раждане.  

Възможни усложнения

Диабетът, включително гестационният диабет, който се появява само по време на бременност, е често срещано заболяване сред малайзийците като цяло и по-специално при бременните жени.

В 4 посред нощ млада майка написа стихотворение до спящия й мъж, което потресе всички!

Това са често срещаните усложнения, които могат да възникнат, ако бременната жена има диабет или развие гестационен диабет:

- Прееклампсия - раждане на мъртво бебе и принудително раждане чрез цезарово сечение.

- Преждевременно раждане, родова травма, респираторен дистрес синдром, хипогликемия, вродени малформации 

- Затлъстяване, диабет тип 2 и други метаболитни заболявания

ВИДЕО бебефон засне бяла ръка да докосва спящо дете, майка му онемя от ужас!

В същото време, ако майката е с наднормено тегло по време на бременност, това са възможните усложнения, които могат да възникнат:

-  Гестационен диабет, прееклампсия, мъртво раждане, кръвоизлив или кървене, инфекция

- Твърде големи бебета за текущата гестационна възраст, вродени малформации, затлъстяване и преждевременно раждане.

Всъщност сърдечните проблеми са водеща причина за смърт при майките по време на бременност в много развити страни.

Жени с предшестващо сърдечно заболяване често са съветвани да направят аборт. с

Междувременно, високото кръвно налягане по време на бременността създава различни рискове, като намаляване на притока на кръв към плацентата, разкъсване на плацентата и вътрематочно ограничаване на растежа.

Леката анемия е често срещана при бременността, но ако е тежка или не се лекува, може да доведе до усложнения като преждевременно раждане, бебе с ниско тегло, следродилна депресия и потомство с анемия./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

taka e

taka e 04.05.2019 18:24

След раждането качих 30 килограма, а съпругът ми за малко да ме напусне, но открих най-лесния и бърз начин да отслабна, за да не качвам повече килограми https://bit.ly/2X7IWdc