logo

Осем упражнения за бременни, които ще направят чудо с бъдещата майка и бебчето й (СНИМКИ)

Осем упражнения за бременни, които ще направят чудо с бъдещата майка и бебчето й (СНИМКИ)

Учените твърдят, че умерените упражнения по време на бременността намалява рисковете от сорта на: болка в долната част на гърба, депресия, уринарна инконтиненция и много други. Според тях дори има упражнения, които могат да направят така, че бъдещите майки да избегнат цезаровото сечение.

Но ако една жена има някакви здравословни усложнения или никога не е тренирала по-рано, тя трябва да направи упражненията много внимателно, за да избегне увреждането на себе си или на бебето. И къде е златната среда?

От jenata.blitz.bg събрахме осем упражнения, които всяка бременна жена трябва да може да изпълни, дори и да е нова за всички тези спортни неща.

ОСЕМ бабешки деветини за бременността, които се оказаха верни (СНИМКИ)

Има и малък бонус, който ви очаква в края на статията, така че не забравяйте да прочетете до края!

А ето ги и упражненията:

1. Не се чувствайте тежки - бъдете като пеперуда

Упражнението „пеперуда” е едно от най-лесните ключови упражнения. Улеснява уморените крака, отваря тазовите мускули, подобрява гъвкавостта, намалява риска от задържане на плода и помага при продължителна болка и предизвиква по-бързо раждане щом моментът настъпи.

2. Дръжте бебето си на правилното място, като правите катетла-камила

Това упражнение е едно от най-добрите за преместване на бебето в благоприятна позиция за раждане или за ежедневен комфорт. То също освобождава натрупаното напрежение, увеличава гъвкавостта и силата на гръбначния стълб.

3. Упражнения на Кегел

Това упражнение ще ви помогне да укрепите мускулите, които поддържат пикочния мехур, матката и червата. Това може да развие способността ви да релаксирате и контролирате мускулите в подготовката за раждането. Също така се препоръчва Кегелс да се направи след раждането, за да помогне на мускулите ви да се върнат в здраво състояние и да увеличат контрола на урината.

4. Съхранявайте силата си, като правите постоянни навеждания

Това упражнение ще направи вашите коремни мускули по-силни и може да ви помогне малко да изтласкате бебето, ако скоро трябва да раждате. То може да се извършва по време на всички етапи на бременността.

5. Странично разгъване на краката

Трябва да направите това упражнение, за да укрепите както бедрата, така и да изгубите умората на вашите мускули. Също така, може да излекува нарушение на петата по време на бременност.

6. Хип упражнения за здравословен стомах

Това упражнение прави вашите мускули около бедрата по-гъвкави, намалява болката в гърба и хип болката и предпазва от храносмилателни проблеми по време на бременност. Също така, то може да ви даде невероятна полза по време на самото раждане.

7. Подобрете кръвообращението си чрез плуване

8. Не спирайте да се движите и да ходите

12 страхотни съветa за щастлива бременност (СНИМКИ)
 

БОНУС: Не се притеснявайте, ако коремните ви мускули са се променили малко по време на бременността - това е нещо, с което можете да се справите веднага след раждането.

Jenata.blitz.bg

Коментирай