logo

Шведски учени посочиха страшни последици от цезаровото сечение, откритията им са изненадващи!

Шведски учени посочиха страшни последици от цезаровото сечение, откритията им са изненадващи!

Чрез проучване експерти откриват, че тази процедура може да остави отпечатък върху психиката на детето

Шведски учени, ръководени от аспиранта Тианянг Джан, анализираха данни за повече от 20 милиона новородени в 19 страни и стигнаха до интересни заключения.

Според проучването, бебетата след цезарово сечение са с 33% по-склонни да бъдат аутисти и 17% по-склонни да бъдат изложени на риск от развитие на синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

А сега подробностите

През последните 30 години цезаровите сечения са се утроили в световен мащаб. През 1990 г. средно около 6% от бебетата са се раждали по този начин. Днес в резултат на операцията се ражда всяко пето бебе, че дори и по-често.

Шведски учени-медици, разчитайки на огромно количество обективни данни, отговарят на тези и много други въпроси, както и опровергават често срещани митове.

Не правете това с детето си, ще съсипете живота му!

Според изследователите идеалният дял на новородените чрез цезарово сечение трябва да варира от 10 до 15%. Но в момента само в Обединеното кралство цифрата е 25%.

За да намали честотата на ненужните планови цезарови сечения, екипът на Джан се зае да докаже връзката между операцията и увреждането на мозъка.

„Доколкото ни е известно, няма доказателства, които да показват, че цезаровото сечение, ако не е направено по медицински причини, е полезно за потомството“, коментираха учените пред Daily Mail.

Внимание, детето ще има куп проблеми в живота, ако бременната му майка...

Проучванията вече показват, че децата, родени по този начин, са по-склонни да страдат от затлъстяване, да страдат от алергии и да са изложени на риск от развитие на астма, диабет тип 1 и левкемия.

В своята работа учените предполагат, че липсата на контакт с бактериите в родовия канал може да повлияе на развитието на имунната система, което потенциално води до проблеми в мозъка. И сензорното развитие може да бъде повлияно от липсата на естествен отговор на стреса по време на раждането, добавиха те.

От друга страна, експертите, които не участват в проучването, смятат, че самата процедура се налага поради състояния, които вече могат да провокират развитието на аутизъм. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

една

една 12.08.2023 11:43

Глупости, лъготят народа, защото е по-евтино нормалното раждане, което е средновековна инквизиция, дано поне да го обезболяват, за разлика от преди, когато крещяха на жените и ръсеха цинизми и тъъъпизми.......

Ааааа

Ааааа 12.08.2023 17:42

Инвитрото създава киборги. Първото родено в Хамерика. Вижте и снимката…

една

една 30.09.2023 9:14

Лъжат, много по-лесно е да оставят жената да се мъчи, дано поне да я обезболяват донякъде, а не да и прилагат тази средновековна инквизиция.