Тайните методи за възпитание на японските родители са разгадани!

Тайните методи за възпитание на японските родители са разгадани!

Японците са удивителен народ. Те са изключително вежливи, дружелюбни и сдържани. Същото се отнася и за децата им.

В страната на изгряващото слънце никога няма да видите дете, което е изпаднало в истерия в средата на магазина или пък такова, което крещи на майка си на обществено място. Чудите се как японците успяват да възпитат децата си толкова сдържани? Оказва се, че основното правило, от което се ръководят японските родители, е спокойно и любящо отношение към детето. Има обаче и още. 

Вижте как холандските мами възпитават децата си, неслучайно хлапета им са признати за най-щастливите в света

Между майката и детето съществува особена връзка

От самото раждане японската майка не оставя бебето си. Децата в Япония се третират като идеални същества. А до 5-годишна възраст им е позволено да правят всичко, което пожелаят, стига, разбира се, това да не им вреди. По този начин те спокойно изучават света и растат по-уравновесени. 

7 неща, които не трябва да казвате на детето си за нищо на света

Родителите са пример за детето

Един от важните принципи във възпитанието при японците е да бъдат пример за подражание. Учени са провели едно интересно проучване. Европейски и японски майки са били помолени да обяснят на децата си как да поставят кубчета в пирамида. Европейците са разказали на децата си само с думи, а японците първо сами са подредили кубчетата, а след това са накарали и децата си да сторят същото.

Тийнейджърът е равен на възрастния

Японците вярват, че до 5-годишна възраст детето е перфектно същество, от 5 до 15 години то прилича на "слуга", а на 15-годишна възраст става равно с възрастните. Подобна система позволява на детето да израсне като пълноправен член на обществото.

Супер тайна от миналото разкри защо японските деца не са лигави и капризни!

От раждането детето е заобиколено от много любов и грижа, затова и расте уверено в себе си. Във втория етап то се старае да угоди да  родителите си, а в третия става равно с възрастните и получава нужното уважение.

Няма нищо по-важно от семейството  

Основният източник на възпитание е семейството. До 3 годинки детето е непрекъснато с майка си и не ходи на детска градина. Хлапето прекарва много време и с другите си роднини, затова и връзката му със семейството е толкова здрава. 

Спазвайте тези прости правила и детето ви ще расте здраво и щастливо!

Емоциите трябва да се 

Японските майки учат децата си да разбират емоциите си и чувствата на другите хора. Когато уважава и разбира чувствата си, детето се учи да прави същото и с другите хора. По този начин то става по-чувствително и към животните и неодушевените предмети, които го заобикалят. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай

agent nikolai

agent nikolai 07.01.2019 12:45

Няма по коварно общество.Нито една дума не е вярна.Това е страната с най много самуобийства и най много самотици във света.

taka e

taka e 11.01.2019 8:33

ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz