Тейлър роди прекрасно момиченце, но дни по-късно чу най-страшната диагноза

Тейлър роди прекрасно момиченце, но дни по-късно чу най-страшната диагноза

По време на бременността американката преминала през всички необходими изследвания, а лекарите я уверявали, че детето е абсолютно здраво

Семейство получи опустошителна диагноза дни след раждането на дъщеря си. Историята им е изключително трудна за разказване, но младите родители искат да я споделят с целия свят.  

Тейлър Айс мечтаела за голямо семейство и дълго време опитвала да забременее. След година неуспешни опити тя най-накрая разбрала, че ще става майка.

По време на бременността американката преминала през всички необходими изследвания, а лекарите я уверявали, че детето е абсолютно здраво, съобщава KFVS.

Родилка с рядка патология шокира лекарите

Когато се родила, малката Ренли тежала 3 кг. Чувайки бебешкия плач, Тейлър се разплакала от радост.

Щастието на родителите обаче бързо било помрачено, след като забелязали, че момиченцето им не си отваря очите. 

"Педиатърът я преглеждаше, но внезапно спря, погледна ни и каза: "Дъщеря ви няма очи", спомня си Тейлър.

Шокираните родители веднага отишли ​​в друга болница, за да прегледат Ренли. Там лекарите заключили, че детето е родено без очи и зрителен нерв, а организмът му не произвежда хормона на стреса кортизол.

Дълго време медиците не можели да установят причината за аномалията, затова се обърнали към опитния генетик Нейт Дженсън. Той установил, че момиченцето е родено с генетично заболяване, наречено PRR-12.

Майка откри нещо притеснително по тялото на 5-г. си дъщеря и животът й се превърна в ад СНИМКИ

"Това е невероятно рядко състояние, с по-малко от тридесет описани случая в света", казва Дженсън.

Генетикът отбеляза, че съществува 50% вероятност болестта на Ренли да бъде наследена от нейните деца. Специалистът също така заявява, че аномалията в развитието на бебето е възникнала случайно и не е по вина на родителите.

Тейлър и съпругът й са категорични, че са изключително щастливи от появата на дъщеря си. И са готови на всичко, за да расте рожбата им щастлива.

"В крайна сметка имам чувството, че сме избрани, за да й помагаме по пътя. И ние ще научим нещо от нея", признава бащата на Ренли. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай