logo

Тези "диви" родители възпитават седемте си деца по доста странен начин, а резултатите са направо... (СНИМКИ)

Тези "диви" родители възпитават седемте си деца по доста странен начин, а резултатите са направо... (СНИМКИ)

Най-важното нещо в живота на всеки родител са децата му. А най-главната му мисия е възпитанието им, защото именно мама и татко са отговорни за развитието ни и от тях зависи какви хора ще станем, когато пораснем. 

Хората са различни и всяко семейство решава да възпитава децата си по свой начин. Тези англичани например използват доста нестандартни методи, от които мнозина ще останат като втрещени.

Определението "диви" е изключително подходящо за тях. Но колко успешно е то и наистина ли отклонението от общоприетите норми е толкова лошо нещо? Предлагаме ви заедно да разберем това, като надникнем в живота на тези нестандартни англичани.  

Кейт Мидълтън разкри тайните си за възпитание на деца! Не е за вярване коя холивудска звезда изкопира метода й

Семейство Роунсли живее в Северна Англия. То се състои от мама Джема, татко Луис и седемте им деца: Скай (13 години), Финли (12 години), Финикс (9 години), Перла (8 години), Хънтър (5 години), Зефира (3 години) и Улф  (1 годинка). На пръв поглед - най-обикновено многочленно семейство. Всички обаче ги наричат "диви"!

И това се дължи на факта, че Роунсли са решили да възпитават многобройната си челяд, използвайки неразбираеми за обществото методи. Минимум контрол и максимум свобода - това е основното правило, което действа в това английско семейство. 

Джема разказва, че е израснала в семейство, в което не е имало капчица любов. Вместо ласки и целувки, родителите й подлагали децата си на непрекъснат тормоз.

Край на мистерията! Стана ясно какво правят италианските родители, за да растат децата им спокойни и щастливи

Детството на Джема било повече от ужасяващо. И тя се заклела, че когато стане майка, за нищо на света няма да допусне децата й да растат в подобна обстановка.  

Младата жена прави всичко по силите си, за да имат децата й истинско детство, за което един ден да си спомнят с усмивка. И е избрала семейството й да е "диво". 

Тайните методи за възпитание на японските родители са разгадани!

Луис подкрепя съпругата си на 100%. Той е на мнение, че установените от обществото правила за възпитание не са подходящи за седемте им деца. 

Възпитанието е дълъг и отговорен процес. Обикновено родителите прочитат стотици дебели книги, пълни със съвети за отглеждане на деца. А след това самите деца започват да се учат как правилно да се държат в обществото.  

В семейство Роунсли обаче нещата стоят по съвсем различен начин. Там липсват всякакви забрани. Голяма част от децата на Джема и Луис не посещават училище. Те учат вкъщи и могат да правят всичко, което пожелаят. Хлапетата са тези, които диктуват правилата. Те нямат никакъв режим и са свободни да си направят пиърсинг или татуировка, стига да го поискат. Хранят се с всичко, което пожелаят. 

Вижте как холандските мами възпитават децата си, неслучайно хлапета им са признати за най-щастливите в света

На пръв поглед всичко това наистина звучи диво и доста скандално - деца, които получават всичко, което желаят и на всичкото отгоре не ходят на училище! Това е просто недопустимо! Но наистина ли е толкова лошо?

Нестандартните възпитателни методи на родителите се оказват повече от ефективни. Въпреки че двете им по-големи деца ходят на училище, Джема и Луис смятат, че това е излишно. Останалите хлапета си стоят вкъщи и учат само това, което им е интересно.

8 вълшебни фрази, с които ще постигнете чудеса с детето си

9-годишният Финикс например доскоро не обичал да чете. А сега обожава да го прави и всички вкъщи го наричат "книжен червей". Просто е дошло времето, в което той е дораснал за това! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай