logo

Това бебе не спира да се усмихва, причината е зловеща ВИДЕО

Това бебе не спира да се усмихва, причината е зловеща ВИДЕО

В света са регистрирани едва 14 случая като този на малката Айла

Бебе от Южна Австралия не спира да се усмихва заради изключително рядко заболяване, пише Daily Mirror.

По данни на изданието, в света са регистрирани едва 14 подобни случая. 

Малката Айла се появила на бял свят през декември 2021 г. с двустранна макростомия (прекомерно широка устна фисура), като при нея са засегнати и двете страни на устата и лицето.

Заради рядката аномалия детето има проблеми с храненето.

Младо момиче с рядка генетична аномалия шокира лекарите! През февруари роди първото си бебе, а 26 дни по-късно...

И изглежда така, сякаш непрекъснато се усмихва. 

Родителите на пеленачето - 21-годишната Кристина и 20-годишният й съпруг Блейз, в момента разговарят с лекари за операция, с която да коригират широката му усмивка и да улеснят храненето му.

"Всичко, за което можех да мисля като майка, беше къде сбърках, особено когато бях толкова педантична през цялата бременност. След дни на генетични тестове и изследвания лекарите ни увериха, че това състояние е напълно извън нашия контрол и не е по наша вина.

Разгадаха защо напълно здрави деца внезапно умират в съня си!

Блейз и аз не бяхме наясно с това състояние, нито бях срещал някой, роден с макростомия, така че това беше огромен шок за нас", споделя младата майка.

"Тепърва ни предстои да получим точните спецификации на операцията. Знаем, че включва затваряне на кожата, което води до минимални белези. Предизвикателствата, пред които ще се изправим след операцията, са доста тревожни", добавя тя.

Лекарите от медицинския център в Аделаида, Южна Австралия, първоначално били озадачени, тъй като за първи път се сблъсквали с подобен случай и той бил пропуснат при прегледите с ултразвук преди раждането. 

Психолог: Веднага идете на лекар, ако забележите тези неща при детето!

В търсене на повече информация и за повишаване на осведомеността, младите родители са създали акаунт в TikTok, за да споделят своя опит. Едно клипчетата, на което майката облича дъщеря си, събра над 46 милиона гледания и куп окуражаващи коментари. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай