logo

Уж роди нормално дете, а когато погледна лицето й… СНИМКИ

Уж роди нормално дете, а когато погледна лицето й… СНИМКИ

Малката Мая и до ден днешен е обект на куп подигравки от връстниците си

Красивата Талита Виейра бе най-щастливата жена на света, когато чу, че е бременна. Тя била меко казано на седмото небе и нямала търпение да види бебето си.

Млад татко измисли странен начин да успокои плачещата си дъщеря и подпали мрежата ВИДЕО

В последствие жената разбрала, че очаква момиченце, което е още по-голяма радост за всяка една дама, която иска да има малка принцеса.

Всичко протичало добре по време на бременността. В крайна сметка Талита влязла в болница за да роди през деветия месец. Нищо не подсказвало каква изненада я чака обаче.

Когато Талита родила, погледнала лицето на детето си и видяла най-неочакваното нещо на света, която белязало момиченцето за цял живот.

„Мая се роди висока 54 сантиметра, тежаща 4,25 килограма и с най-красивата прическа, която можете да си представите“, спомня си Талита.

Детето се ражда с плътен кичур бяла коса.

Млад татко показа колко е лесно да се справиш с детската истерия ВИДЕО

Има такова генетично заболяване - дори не заболяване, нарушение - пибалдизъм. Неизправност в доставянето на меланин, пигментът, отговорен за цвета на кожата и косата, може да направи косата или кожата ви да изглеждат обезцветени. Като например Уини Харлоу е известен модел с витилиго. А някои хора се раждат сиви.

Всъщност Талита се е надявала да не се сблъска с този проблем, но реално е оценила ситуацията. Майка й го притежавала, тя също. Реално винаги подсъзнателно е знаела, че е възможно и нейното дете един вид да страда от подобно нещо.

Талита беше много притеснена, че децата й ще имат същото разстройство и те също ще поемат пълна лъжица от подигравки. Страховете й бяха частично оправдани: дъщерята на Талита, Мая, наистина се роди с побелели коси.

Белият кичур просто блестеше в черната коса на новородено момиченце. Новината, че се е родило толкова необичайно дете, обиколи болницата. Според Талита хора от персонала често ходели да гледат детето й заради аномалията.

Тази година Мая е навърши 4 години, а сивото от косата й не е изчезнало и няма да изчезне. Талита учи дъщеря си да приема себе си и да се обича такава, каквато е и най-вече заради своята уникалност. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай