logo

Задължително всяка бременна трябва да слуша...

Задължително всяка бременна трябва да слуша...

Учените са разбрали кои изпълнители са най-добре да включват неродените деца.

Специалистите съветват бременните майки да слушат класическата музика, тъй като се смята, че по този начин детето ще се развива по-добре. Испански учени решили да разберат каква  музика е най-подходяща за бебчето, докато то още е в корема на майката.

По време на експеримента, на децата са били пускани най-различни песни: на Бетовен и Бах, коледни песни, както и хитове на певицата Адел и легендарната група Queen. Движенията на децата пък били наблюдавани с ултразвук. Класическата музика предизвикала много по-ярка реакция от рока или популярна музика.

Според изследователите 91% от децата най-добре възприели мелодиите на Моцарт, повече от 80% тези на Бах, Щраус, Прокофиев и традиционни коледни песни, индийски мантри и африкански барабани. Едва около 60% от неродените бебета реагирали на музиката на Адел и Шакира.

Учените смятат, че в бъдеще резултатите от тяхната работа могат да помогнат при диагностицирането на глухота при неродените деца.

Заслужава си да се отбележи, че при анимирания глас на Мики Маус децата реагират по-оживено от обичайната реч на човек./jenata.blitz.bg

Коментирай