logo

Жена в кома роди здраво бебе, но когато се събуди...

Жена в кома роди здраво бебе, но когато се събуди...

В момента състоянието й се подобрява, но тя все още е в прострация и често не разпознава дъщеря си

Бременна британка роди в кома заради тежка инфекция, а когато се събуди, не разпозна дъщеря си, пише Wales Online.

31-годишната Беки Праут била в 27-ата седмица от бременността си, когато състоянието й започнало бързо да се влошава.

Партньорът й Чад Малинг разказва, докато вечеряли в ресторант на 22 юли, изведнъж любимата му започнала да говори с американски акцент.

"Тя просто стана американка, въпреки че всъщност не е. Акцентът и характерът й се промениха. Сякаш стана съвсем различен човек", споделя той. 

Жена с К-19 се събуди след 7-седмична кома и с изненада узна, че... СНИМКИ

Когато Чад видял как Беки седи на земята на паркинга пред ресторанта и коментира колко хубави са скалите, разбрал, че нещо не е наред. Жената била откарана по спешност в болница, където лекарите я посъветвали да остане през нощта,  но тя отказала и се прибрала вкъщи.

"Докато беше в болницата, разглеждаше Google Maps на телефона си, опитвайки се да разбере къде се намира", казва Чад.

Броени дни по-късно британката получила два пристъпа, като след единия се наложило спешните медици да я реанимират. 

След притеснителния инцидент тя била закарана в болницата и поставили в изкуствена кома. А малко по-късно била диагностицирана с анти-NMDA рецепторен енцефалит - тежка остра форма на енцефалит, която може да бъде фатална.

"Неврологът каза, че това е много много рядко заболяване и че в света има само 30 докладвани случая", добавя Малинг.

Няколко седмици по-късно, на 18 август, заради усложнения в бременността, лекарите решили да направят цезарово сечение на пациентката докато е в кома. 

Млада майка изпадна в кома! След 23 дни лекарите я бяха отписали, но се случи истинско чудо, което накара всички да заплачат СНИМКИ

Резултатите от ядрено-магнитния резонанс показали, че в яйчника на британката има киста, която според специалистите е причинила развитието на острата форма на енцефалит.

Хирурзите премахнали кистата, а месец след раждането на дъщеря си Праут дошла в съзнание.

Възстановяването на младата майка може да отнеме до пет години. В момента състоянието й се подобрява, но тя все още е в прострация и често не разпознава дъщеря си.

"Първо прегръща бебето, а аз й казвам: "Виж, ти си най-добрата майка на света". Три или четири минути по-късно тя казва: "Това не е моето бебе"", споделя още партньорът й. 

В момента Малинг живее с дъщеря си в апартамент близо до болницата и е в тежко емоционално състояние. Той е "напълно сломен" и не спира да се притеснява, че любимата му може никога да не стане предишния човек. 

"Лудост е, че един някога добър живот може да се промени толкова бързо", оплаква се той. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Eva

Eva 05.12.2023 13:15

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox