logo

Жена роди близнаци, а лекарите и мъжът й онемяха щом видяха бебетата СНИМКИ

Жена роди близнаци, а лекарите и мъжът й онемяха щом видяха бебетата СНИМКИ

По време на бременността никой не знаеше, че може да се случи такова нещо, споделя майката, която също не повярвала на очите си щом видяла отрочетата си

Светът е голям и интересни ситуации от реалния живот дебнат навсякъде. Но замислялите сте се какви ли не странни ситуации могат да се случат и в родилното деление. Е, отговорът е – всякакви! 

Така например преди време от jenata.blitz.bg  споделихме историята на Мелания и Джон, която озадачи всички. Малко след това раждането на близнаци в Китай и последвалия ДНК тест доведе до сериозен семеен раздор.

Но техните истории се оказват нищо пред преживяното от 31-годишната нигерийка Стейси. Тя й съпругът й Бабаджиде, които живеят в Лагос, вече имали 5-годишна дъщеря Демиладе, когато жената научила, че отново е бременна.

Щастието било голямо, а когато научили, че чакат близнаци момчета родителите били на седмото небе от радост. Усмивките на лицата им обаче замръзнали щом бебетата се появили на бял свят.

Новороденото бебе от тези СНИМКИ 18+ подлуди света

„През цялата бременност всичко бе наред. Децата се развиваха нормално. Получих контракции и бях приета в болница. Раждането бе нормално“, спомня си Стейси, която влязла да ражда февруари миналата година.

Тя сподели ,че на бял свят първи се появил Даниел: „Той бе с тъмна кожа и кафяви къдрици – бебе мечта. Приличаше ужасно много на кака му. Минута след това се роди и Дейвид. Тогава обаче настана суматоха в родилното. Лекарите не знаеха какво да ми кажат, какво да правят… но първоначално не ми показаха второто момченце“.

Татко видя бебето си и загуби дар слово! Лекарите не могат да обяснят феномена (СНИМКИ)

След като медиците й показали момчето младата майка не знаела как да реагира. Реакцията на мъжа й също била шокираща.

Оказа се, че Дейвид за разлика от брат му и сестра им е с бяла кожа и златисти къдрици.

„Това бе изненада за всички. За да сме сигурни, че няма грешка направихме ДНК тест на близнаците. Наши деца са – спор няма! Просто Дейвид е албинос“, споделя бащата Бабаджиде след като е преживял първоначалният шок от вида на момчетата му.

„При прегледите по време на бременността няма как да се разбере цвета на кожата на бебето или че то ще е албинос“, допълва пък съпругата му.

Албинизмът е наследствено генетично състояние, причинено от липсата на меланин – пигментът, който образува цвета на кожата, косата и очите. Той се среща във всички етнически и расови групи и нивата на пигментация могат да варират в зависимост от вида му. 

Шансът да се родите дете с албинизъм обикновено варира от 1 на 3 000 до 1 на 20 000. Той може да включва различни усложнения на кожата и зрението, така че албиносите трябва да бъдат изключително предпазливи.

Дейвид има Окулокутен албинизъм (ОКА). Стейси каза, че за щастие момчето няма проблеми със здравето.

Бебето от тези СНИМКИ не е обикновено! То преобърна целия свят

Близнаците определено приковават всички погледи в града, където живеели и често хората шушукали зад гърба на семейството, че явно е имало изневяра, за да се стигне до това, но Стейси и Бабаджиде не обръщат внимание на подмятанията.

Жената решила да направи Instgram профил на близнаците си, за да разкаже семейната им история и да вдъхне кураж на други хора.

За отрицателно време момчетата се превърнаха в интернет сензация. В страната няма детски магазин, който да не иска Даниел и Дейвид да им станат рекламни лица. Близнаците получават оферти и от чужбина.

Към днешна дата момчетата са на вече годинка. Разликата помежду им не е само в света на кожата или косата. 

Бебето от тази СНИМКА шокира целия свят, а историята му е истинско чудо!

„Даниел е по-изразителен, докато Дейвид е по-наблюдател. И двамата са силно любознателни. Даниел е лакомник, докато Дейвид е доста придирчив към храната. Даниел е изключително игрив, а Дейвид е по-пасивен. Даниел винаги обича да играе ролята на по-големия брат“, споделя щастливата майка.

Заради необикновената история на Даниел и Дейвид е важно е да уточним, че процентът на хората, живеещи с албинизъм в Нигерия, е сред най-високите в света с прогнозен брой от над два милиона албиноси, живеещи в страната. Но въпреки статистическите данни, тази група е изправена пред сериозна дискриминация поради различен цвят на кожата. 

Бебе със светла кожа и рижа коса се роди в семейството на тъмнокожи, а ДНК тестът показа... СНИМКИ

Според статистиката над 600 000 албиноски нигерийци страдат от дискриминация и тормоз от своите семейства, съученици и връстници, което често води до ниският им социален статус и липса на образование. / jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ЧОНКО

ЧОНКО 28.05.2020 17:19

ЕБАЛА СЕ С НЕКОЙ КЮТУК ОТ СМОЛЯН. ТЕ ТАМ ГИ СЕРАТ ТЕ ТАКВИЯ!

Bina

Bina 29.05.2020 13:30

Ameising God. The two boys are axtrimly handsom, God bless

Fat Emilyano boy

Fat Emilyano boy 30.05.2020 6:43

верно е тва за смолян бръто чонко

Кайн и Авел

Кайн и Авел 06.05.2023 12:51

Бебето е материализираната мечта на негрите да бъдат БЕЛИ. Това е най-голямата им драма.За жалост само генетичен дефект може да осъществи мечтата им. Така или иначе - винаги ще бъдат различни. Аз не намирам нищо лошо в това, но черните са големи комплексари.