logo

4 мита за базовия гардероб, в които все още вярваме

4 мита за базовия гардероб, в които все още вярваме

В XXI век главната модна цел вече не е безгранично разнообразие, а малък, но работещ на 100% основен гардероб

Мъгливото понятие "базов гардероб" е обвито в неясни и доста противоречиви заключения, много от които вече са необратимо остарели.

В XXI век модната индустрия бавно, но сигурно се движи по пътя на осъзнатото потребление.

Марковите total looks се заменят с mix & match. Една-единствена хубава дреха струва колкото десетина "еднодневки", а главната модна цел вече не е безгранично разнообразие, а малък, но работещ на 100% основен гардероб.

Тези грешки при носенето на дънки ще съсипят визията ви

Но, за съжаление, дори и добрите начинания понякога са обрасли със заблуди и предразсъдъци. Затова днес от jenata.blitz.bg ще развенчаем четири основни мита, които могат да застанат между вас и мечтания гардероб.

Мит №1: Съществува универсален списък с дрехи, от които всеки има нужда

Митичният списък от 20/50/100 неща, които трябва да бъдат в гардероба на всяко модерно момиче, е любима тема на мнозина. За него всички говорят с притаен дъх, вярват му безусловно, посвещават му цели статии, лекции и майсторски класове.

Реалността обаче е такава, че за всяка жена той ще бъде различен в зависимост от начина на живот, индивидуалните характеристики на външния вид, вкусовете и предпочитанията.

Вашата малка черна рокля може да не е толкова малка или дори черна. Можете да изберете изобщо да не носите дънки и да се откажете от обувките на висок ток в полза на белите маратонки.

9 грешки в облеклото, които ви състаряват

Никой освен вас не знае какви са личните ви нужди и следователно не може да създаде никакъв универсален списък! 

Мит №2: Базовият гардероб трябва да е в неутрални цветове 

Черно-белият гардероб е, разбира се, практичен, но изключително скучен. За да могат дрехите в гардероба ви да се комбинират помежду си, не е задължително да са "безцветни". Освен това е по-добре да ги изберете в съответствие с индивидуалната си палитра - нюанси, които имат сходни характеристики и които ще допълват външния ви вид.

Цветовата гама може да бъде възможно най-широка и най-важното - функционалността на нещата няма да бъде убита от цвета. Напротив, дрехите определено ще се сприятелят. Това ще гарантира хармонични комбинации във всяка визия и ще придаде на лицето ви приятен "бонус" под формата на ефект на филтър на Photoshop (дори и без грим). 

Мит №3: Базата никога не излиза от мода

Една от най-разпространените заблуди е, че базовите дрехи са вечни и никога не излизат от мода.

5 грешки, които елегантните дами никога не допускат СНИМКИ

Навикът да инвестирате в базови вещи ще ви спести много пари, защото ще се налага актуализирате гардероба си много по-рядко. Но не бързайте да се отказвате от шопинга завинаги, защото дори в един безупречен гардероб от време на време трябва да се въдворява ред и да се идентифицират морално остарелите обитатели. 

Модата не стои на едно място. Тя е в постоянно търсене на новото и непознатото. На всеки 5-6 години всяка тенденция се модифицира, придобивайки малко по-различна форма и свежи акценти. Това означава, че колкото и да се опитвате да съживите една дреха, тя винаги ще издава годините си!

Мит №4: Най-важната е дрехата, аксесоарите са вторични

Стилът е в детайлите. Всяка дреха е просто платно, върху което вие, като един истински талантлив художник, рисувате своя шедьовър с щедри щрихи под формата на аксесоари. Тези малки, но важни детайли му придават характер, превръщайки го в хармоничен и завършен ансамбъл.

5 чифта обувки, които са с печат „Провинциалистка“ СНИМКИ 

За съжаление, твърде често аксесоарите се купуват на остатъчен принцип, когато не са ви останали нито пари, нито време за внимателен и обмислен избор.

Един съвет: събирайте своя собствена колекция. Тя може да превърне дори най-скучната комбинация във визия, достойни за стрийт стайл хрониките. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай