logo

5 мита за белите дрехи, в които е крайно време да спрете да вярвате

5 мита за белите дрехи, в които е крайно време да спрете да вярвате

За него буквално има стотици легенди – повечето от които не са никак приятни

Бялото е цвят, изпълнен с противоречия. Той е надарен със стотици различни значения и символики. За него буквално има стотици легенди – повечето от които не са никак приятни.

6 цвята, които издават провинциалистката

Има редица заблуди за бялото, които плашат много момичета и те не носят дрехи в този цвят.

Именно заради това от jenata.blitz.bg събрахме пет откровено погрешни идеи за бялото, които пречат на мнозина да носят този цвят спокойно. 

Ето кои са петте мина за бялото, в които е крайно време да спрете да вярвате:

Белите дрехи правят жената дебела
Може би най-известният и траен стереотип за този цвят в цялата модна история на човечеството е че жените, които носят бели дрехи изглеждат дебели. Обзалагаме се, че многократно сте отказвали да си купите бяла рокля или пуловер само поради мисълта, че ще ви направят дебели. 

Бързаме да ви успокоим: обикновено не цвета на дрехата ви кара да изглеждате дебели, а неправилно подбраната дреха. Ако вземете предвид особеностите на вашата фигура и нейните пропорции, тогава белите дрехи няма да ви заплашват с нищо.

Белите дрехи са подходящи само за брюнетки
Друга широко разпространена легенда е, че блондинките в никакъв случай не трябва да носят бяло - това ще ги „избели“ още повече. Казват, че само брюнетки трябва да носят бели дрехи и аксесоари.

Този мит обаче е развенчан! Напротив, бялото отива на блондинките - и те могат да си позволят дрехи дори и в най-чистите и ярки нюанси. Но момичетата с тъмна коса трябва да обърнат внимание на по-деликатни млечни тонове.

Не можете да комбинирате различни нюанси на бялото
Със сигурност неведнъж сте чували, че носенето на неща в различни нюанси на бялото заедно в никакъв случай не е възможно. Твърди се, че по-тъмният бял цвят в този случай ще изглежда „мръсен“ - така че или трябва да се ограничите до едно бяло нещо във визията си, или педантично да проверявате нюансите помежду си за перфектно съвпадение. 

Глупости: различните тонове на този цвят са страхотни „приятели“ - и комбинацията им създава много интересен ефект, който добавя сложност и дълбочина към всяко облекло.

Бялото е „летен“ цвят
Сигурно и вие носите бели дрехи само през топлите месеци? Време е да спрете да правите това. Белите дрехи през зимата изглеждат не по-зле и може би дори по-ефектно отколкото през лятото. 

5 връхни дрехи, които издават провинциалистката СНИМКИ 

Само си представете: вие в красиво пухено палто на фона на красив снежен пейзаж! Красота, нали?! И така – опитайте този невероятен външен вид и няма да съжалите.

Бялото е само за празниците
Друг странен мит: казва, че бялото е подходящо само за специални случаи. Може би това е „монополът“ на булките върху този нюанс: както знаете, традиционният цвят на сватбената рокля е бял. Както и да е, ние от enata.blitz.bg вярваме, че белите дрехи са добър избор и за ежедневната визия на всяка дама. / enata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

статиите

статиите 30.01.2021 12:03

явно се пишат от психолози наблюдателни в тежки психиатрии и надзиратели в женски затвори. Наистина психолозите са решили да се обогатят на гърба на българския народ и се смятат за много умни ама псилохога е първия луд добрал се до кресло. Психопати.