logo

9 модни грешки, които превръщат жените в зле изглеждащи провинциалистки СНИМКИ

9 модни грешки, които превръщат жените в зле изглеждащи провинциалистки СНИМКИ

Оказа се, че има очевидни признаци, които издават дали имате вкус или не

„Можеш да извадиш човек от селото, но селото от човека – не“, тази широкоразпространена фраза описва доста добре някои от най-грубите грешки, които мнозина от нас допускат.

Факт е, че всяка жена иска да е добре облечена и да изглежда красива. В стремежа си обаче да „заблести“ много от представителките на нежния пол допускат куп грешки.

Е, отделен е въпросът, че някои жени просто нямат умението да се обличат добре.

Но дали умишлено или не често пъти разни детайли от облеклото на нежния пол крещят „провинциалистка“. Тук не говорим за жените, които не живеят в града, а за визията.

Преди време от jenata.blitz.bg разкрихме какви детайли задължително трябва да изхвърлите от гардероба си, тъй като те се оказаха изключително опасни.

Помежду другото от jenata.blitz.bg припомняме, че има и няколко елемента от дома, с които трябва да се простите, ако искате да започнете новата 2020 година на чисто и тя да ви донесе много късмет.

Но да се върнем за гардероба и визията, които издават лошия вкус.

И така – изобилието от евтини бижута и пайети, чорапогащи със странен цвят, „универсални“ обувки на висок ток и много други. Всичко това издава лошия вкус на жената.

Но искате ли обратното да превърнете Пепеляшка в принцеса? Тогава е достатъчно да изхвърлите само девет аксесоара от гардероба си.

Ако искате да научите кои са тези девет елемента, крещящи „провинциалистка“, то посетете jenata.blitz.bg, където ще видите и много снимки.

Ето ги и тях:

1. Златното правило на провинциалната визия: пръстен на всеки пръст

Хората, които не разполагат с голям доход, си мислят, че бижутата са всичко, а същевременно смятат, че среброто изглежда „евтино“. Оттук идва и желанието им да подобрят статута си с помощта на благородния метал злато, който така се почита от циганите. 

Но много внимавайте с тези аксесоари. Никога и за нищо на света не слагайте пръстен на всеки пръст. Така само си гарантирате да изглеждате евтини!

2. Консерватизмът е нашето всичко
Хората, които идват от малки градове, са изненадани от свободата и креативността на жителите на големите градове. Всички са в потрес от мисълта: „Как мога да нося пола с кецове или да комбинирам суитчър с женствена пола?“. 

За да не се изложат те залагат на добре познатото консервативно облекло, за да не изпъкват в тълпата и да не се изложат, но повярвайте ни това само издава, че имате провинциален стил.

3. Естественото не е красиво


Модата на силния тен и дебели, рисувани вежди отдавна отшумя – на власт е естествената красота. Но не всеки мисли така. Много момичета се срамуват от бледите си крака и ги крият или с изкуствен тен или пък по-зле – с чорапогащници с грешен цвят или лъскави чорапи.

4. Визия за делници и празници

Много от момичетата, които имат лош вкус имат само два стила на обличане. Един за ежедневието – у дома, на разходка, на работа, който в повечето случай е сив и обикновен. Другият е за празници, излизания и по-специални поводи – той пък е изпълнен с много пайети, кич и голота.

Но знайте, че това е много погрешно и говори доста зле за вас. Намерете златната среда или пък по-добре открийте своя стил на обличане.

5. Само черни обувки


Да, черният цвят е истинска класика и черните обувки са универсални, но пък не си мислете, че те могат да се носят постоянно. Заложете и на друг цвят обувки и няма да съжалите.

6. Да живее дантелено бельо! 


Не си мислете, че дантеленото бельо е най-добрата опция, за да изглеждате добре. Все пак то върши работа за някоя по-специална вечер в леглото, но да се разхождате цял ден с него – на работа, до магазина, във фитнеса, никак не е добра идея. 

Това издава сериозни комплекси, затова просто се отпуснете и заложете на удобното бельо.

7. Ментета


Мнозина погрешно вярват, че евтино менте на известна марка ще им даде желания статус. Но това изобщо не е така! По-добре е да изберете скромна, но висококачествена чанта с неизвестна марка, отколкото фалшиво нещо, което ще ви превърне в пародия.

8. Най-сигурният цвят е бежовият


Защо да рискувате и да комбинирате различни нюанси? В крайна сметка хората ще кажат: „Село!“. И ще научат за провинциалния ви тип мислене. 

Мислейки по този начин, момичетата се обличат от главата до петите в бежово, бяло и черно, смятайки тези цветове за безопасни. Но точно такава стъпка често разкрива лошия вкус. По-добре е да изберете различни цветове, отколкото да бъдете „скучни“.

9. Китайски трикотаж


Забравете за него! Категорично! Вместо „шушкаво“ менте яке заложете на плетена и хубава жилетка, пуловер, суитчър, боди или пък нещо друго. 

Когато купувате която и да било дреха, то преди това обърнете внимание на качеството на плата. Качествената дреха е най-добрият избор. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Д.Димитрова

Д.Димитрова 27.02.2020 15:14

Всеки има свободата да се облича както иска.Различни хора,различен вкус...Да не сме на модно дефиле.

Smsm

Smsm 14.11.2020 19:22

В "повечето случаЙ"? Спрях да чета, когато се натъкнах на това. Може и част от модните ви съвети да са адекватни, но няма как да ги приема от хора, пишещи неграмотно. А и някак звучите като последна инстанция...