logo

Изпрах якето, но пералнята го съсипа! Ето как го възкресих

Изпрах якето, но пералнята го съсипа! Ето как го възкресих

Студените дни започват, а заради тях трябва да извадим зимните дрехи

Навън застудява с всеки изминал ден. Именно заради това мнозина вече извадиха дебелите зимни якета.

Разбира се хубаво е всичко да бъде изпрано – нищо, че е седяло надлежно прибрано в гардероба или в някои плик в шкаф. Да, но мнозина срещат доста сериозен проблем именно тогава.

„Изпрах пухеното си яке в пералнята и то се съсипа. Изпаднах в ужас“, споделя читателка на jenata.blitz.bg.

Жената обаче има добра новина за всички, които са изпадали в неината ужасяваща ситуация. „Слава Богу открих няколко невероятни трикчета, благодарение на които „възкресих“ якето си“, казва тя.

На първо място“разбийте“ пухените бучки на ръка, след като якето изсъхне напълно. Така че, за това е необходимо да разделите бучките на по-малки части, разпределяйки пуха по целия периметър на тъканта.

Жените с ниско самочувствие да забравят за тези 4 палта СНИМКИ

„След като сте готови, разтръскайте якето и го разпръснете във всички посоки за максимален обем, което ще ви осигури надеждна защита от студа“, уточни читателката ни.

Освен това, според нея, трябва да опитате да почистите якето отново, като го изперете повторно на деликатен/нежен режим с температура не повече от 30 градуса по Целзий. В този случай е важно да използвате специални продукти за пух и след измиване поставете дрехата върху голяма кърпа, след това я навийте на стегната ролка и внимателно изцедете якето.

„Пухът се разпределя най-равномерно, ако използвате специална плътна мрежа за окачване, върху която се сушат плетива и други деликатни дрехи. Ако нямате това полезно устройство, ще бъде достатъчно да окачите палтото си на облегалката на стола“, казва тя. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Дааа

Дааа 21.11.2022 11:36

Ами щом е станало на бучки качеството му е 0.....втора ръка

Фъс

Фъс 21.11.2022 13:50

Това са фантасмагории. За пухени якета има специални топки за пералня/наподобяват топки за тенис на корт/. Слагат се заедно с якето,пере се и след това якето е като ново.

Иванка

Иванка 21.11.2022 22:15

Какви са тези съвети? От пръстите си ли ги изсмукахте? Пълни глупости.