logo

Как Елизабет II изпращаше тайни сигнали с чантата си

Как Елизабет II изпращаше тайни сигнали с чантата си

Това, което отличавало кралицата от нейните поданици обаче било факта, че тя нямала паспорт, ключове, пари в брой и банкови карти

Отличителни аксесоари за кралица Елизабет II бяха нейната шапка и малката ѝ черна чанта.

Според доклад на британския в. "Телеграф” монархът е използвала своята чанта, за да изпраща тайни сигнали на служителите си. Тя имала кодове, с които поданиците й могат да разберат кога иска да приключи разговор, среща или дори цяло събитие.

Появи се невиждана СНИМКА на Елизабет II след смъртта й

Всъщност тя може буквално да ти каже да си ходиш и, че срещата ви е приключила именно благодарение на любимия си аксесоар. 

При формална вечеря, която кралицата искала да прекрати до 5 минути, тя поставяла чантичката си върху масата. Ако обаче чантичката била поставена на пода, това означавало, че Нейно Величество иска да бъде “спасена веднага” от разговора, в който участва. 

Тайната падна: Ще погребат Елизабет II с тези бижута

Съдържанието на чантичката на монарха се пази в строга тайна. В статията на “Телеграф” обаче се посочват няколко предмета, които, според източници, кралицата винаги носела със себе си.

Повечето вещи - като резервен чорапогащник, безопасни игли и конец, обаче били носени от нейните придворни дами. 

Според кралски биограф предметите, които Елизабет II винаги имала в чантата си били огледало и червило.

Противно на етикета, който дамите трябва да спазват, кралицата е забелязвана няколко пъти да поставя червилото си, докато е все още на масата за обяд или вечеря - нещо, което се счита за жест на неуважение. 

Задействаха секретната операция „Еднорог“ заради смъртта на Елизабет II, настъпила в Балморал

В малката си чанта тя побира още очила за четене, ментови бонбони, писалка и сгъната банкнота от 5 или 10 паунда за дарения, допълва Сали Бедел Смит, автор на книгата “Кралица Елизабет: Жената на трона”.

Журналистът Пени Джунър пък твърди, че кралицата носела със себе си и мобилен телефон. “Тя имаше мобилен телефон, по който говореше с внуците си”, казва Джунър пред “Телеграф”. 

Според автора на “Какво има в чантата на кралицата? И други кралски тайни” - Фил Дампиер, Елизабет II носeла още семейни снимки и дрънкулки от нейните внуци. 

Това, което отличавало кралицата от нейните поданици обаче било факта, че тя нямала паспорт, ключове, пари в брой и банкови карти. 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай