logo

Кралица Елизабет II направи нещо шокиращо! За 3 път от 66 години насам тя... СНИМКИ

Кралица Елизабет II направи нещо шокиращо! За 3 път от 66 години насам тя... СНИМКИ

Мнозина не знаят, но всеки детайл от външния вид на монарха на Великобритания има голяма символика

Преди дни (на 14 октомври) 93-годишната кралица на Великобритания Елизабет II изнесе реч на официална церемония по откриването на новата сесия на парламента на страната. 

Придружена от сина си и наследник на трона, 70-годишния принц Чарлз, кралицата се появи в двореца на Уестминстър, където се провеждат парламентарни заседания.

Зашеметяващите кралски тиари на британското кралско семейство и неподозираните тайни истории зад тях (СНИМКИ)

И докато всички слушаха внимателно думите на Елизабет II за политическата обстановка на Острова и събитията около Брекзит някои експерти по облеклото и етикета забелязаха доста странни неща в появата, външния вди на кралицата и дори бижутата й.

Оказа се, че за трети път от 66 години насам тя (не) е направила нещо доста интересно и символично.

За трети път за 66 години от управлението си Елизабет II не сложи короната на Британската империя. Символът на властта бе внесен в залата пред нея и положен на специална маса вдясно от кралския престол. 

Вместо короната на главата на монарха блесна диамантената диадема на Георги IV, която също се използва за церемониите на откриването на парламента.

Необикновените истории, които се крият зад едни от най-скъпоценните и красиви кралски корони (СНИМКИ)

Речта, която направи кралицата, беше подготвена за нея от кабинета й. В него се заговори за приоритетите на парламента за следващата година. 

В своята 65-та тронна реч Елизабет II обеща реформа на Наказателния кодекс, образователните системи и социалната помощ на населението, а също така потвърди, че страната ще напусне Европейския съюз на 31 октомври.

„Моето правителство възнамерява да изтегли страната от Европейския съюз на 31 октомври и да работи върху ново партньорство с ЕС, което ще се основава на принципите на свободната търговия и взаимноизгодното сътрудничество“, каза кралицата за Брекзит. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай