logo

Най-странното правило, което трябва да спазват всички жени в кралското семейство

Най-странното правило, което трябва да спазват всички жени в кралското семейство

Етикетът налага повече ограничения на представителките на нежния пол, отколкото на мъжете

Кралското семейство се придържа към строги правила на етикета. Въпреки многобройните нарушения на традицията, Уиндзорите остават верни на повечето протоколни изисквания по време на събития - както на вечерни, така и на държавни банкети.

Кейт Мидълтън с удар по Меган Маркъл, унижението е голямо

Така например те със сигурност знаят, че 13 души не може да стоят на една маса. Поставените по определен начин прибори пък сигнализират на персонала, че съдовете могат да бъдат изнесени. Чашата чай трябва да се държи и поставя по определен начин.

Всяка година кралското семейство организира различни официални събития - от чаени партита до градински или вечерни събирания. Всяко от тях има свои специфични правила и етикет, които трябва да са стриктно спазвани от всеки от Уиндзорите. 

Кралски експерт хвърли голяма бомба за бъдещето на Кейт Мидълтън

Например всички членове на кралското семейство трябва да се появяват в помещенията по йерархичен ред. Елизабет II винаги пристига първа, следвана от съпруга си принц Филип, ако той въобще присъства на събитието. Тогава се появяват принц Чарлз и херцогиня Камила, следвани от херцогът и херцогинята на Кеймбридж.

Лесно е да се досетите, че списъкът с изисквания към жените е малко по-дълъг от този на мъжете. 

Едно от изискванията се отнася до слизането по стълбите. Дамите трябва да държат брадичката си успоредна на земята, а ръцете отстрани. Те трябва да останат стабилни и да не поглеждат надолу в краката си, докато ходят. 

С този фин трик Кейт Мидълтън показа на всички, че е готова да бъде кралица

Ако има парапет, то жената може леко да сложи ръката си върху нея, но да внимава и да не изглежда, че така пази баланс. 


Всичко се следи и трябва да се спазва много стриктно. Предполага се, че дори принц Уилям се е забавил толкова много с предложението си за брак към Катрин именно защото тя е трябвало да научи страшно много неща, преди да заеме позицията на бъдеща кралица.


Сега херцогинята на Кеймбридж може да се нарече образец за добро възпитание, макар че с годините членовете на БКС станаха по-либерални към спазването на общите правила и разпоредби. 

Драма: Наложиха тежка забрана на Кейт Мидълтън заради принцеса Даяна

На масата с Нейно Величество обаче все още не може да довършите храненето си след нея - ястията просто се отсервират, когато тя приключи с яденето. 

Децата все пак трябва да стоят на отделна маса, за да не пречат на разговорите на възрастните.  Важно е да се прави поклон или реверанс от всеки към друг, който е на по-висока позиция./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!