logo

Наръчник: Изберете перфектния стил според фигурата си

Наръчник: Изберете перфектния стил според фигурата си

Вероятно жените, в чийто гардероб няма рокли, могат да бъдат преброени на пръсти. Трудно е да измислим по-женствен елемент от гардероба, с изключение на фибите за коса.

Въпреки това, дори и да обичате да се глезите с нова рокля, може да не подозирате, че този стил не пасва на вашата фигура. Ще се опитаме да ви помогнем да изберете подходящите дрехи за фигурата си:

Крушовидно тяло

Силуетът на такава фигура е тесни рамене, подчертана талия и широк ханш. Ако сте собственик на фигурата "круша", вашата задача е да скриете бедрата и, ако е възможно, да балансирате горната част на тялото с долната.

СНИМКИ на 52-г. Джулия Робъртс без грим подпалиха мрежата

Рокли с хоризонтално деколте и къс ръкав ще ви помогнат да решите този проблем, който визуално ще скрие голямата разлика между раменете и бедрата. В същото време стилистите не препоръчват рокли с права кройка и модели, заострени до дъното - те само ще ви направят да изглеждате по-тежки.

Тяло тип "ябълка"

Собствениците на тази фигура могат да се похвалят с великолепни гърди, но без ясно изразена талия. Основният проблем на момиче с такава фигура е твърде изпъкналия корем, който е трудно да се скрие дори с коригиращо бельо.

Въпреки това, не се отчайвайте, просто трябва да знаете кои силуети ще ви помогнат да отклоните вниманието от него.

Нашата задача е визуално да разтегнем фигурата, вертикалните линии и декоративните вложки ще ни помогнат в това. Съсредоточете се върху вашите достойнства и никога не би хрумнало на никого да търси вашите слабости.

6 страхотни продукта, които ще ви дарят с вечна младост

Подчертайте гърдите си с красивото деколте, цепка за стройните крака или си направете висока прическа, ако можете да се похвалите с дълга шия. Стилистите настоятелно съветват да не купувате рокли, които прекалено ще се впият във фигурата ви, а също така не гледат към лъскави вложки или големи щампи.

Най-важното във вашия случай е да изберете модели, които ще запазят формата, затова обърнете специално внимание на материала, от който е изработена роклята. Що се отнася до цвета, обърнете внимание на модели на неутрални нюанси.

Правоъгълна форма на тялото

Основният минус на фигурата ви е липсата на ясно изразена талия, останалите линии са прави, без резки преходи. Момичетата с тази фигура трябва да обърнат внимание на намирането на модел, който подчертава талията.

Добър избор биха били рокли в стил с права кройка. Класическите бизнес рокли са буквално създадени за такава фигура и затова не се колебайте да вземете такъв стил.

Също така си струва да обърнете внимание на V-образното деколте, което няма да претовари горната част. Не се страхувайте да използвате аксесоари като колани и шалове на ниво талия.

Триъгълна форма на тялото

Вашата задача е да отклоните вниманието от раменете си и да се съсредоточите върху тесният си ханш. За да направите това, трябва да обърнете внимание на вертикалата във всяко проявление. Избягвайте какъвто и да било декор в областта на раменете, особено не гледайте към презрамките и еполети, които са особено популярни през последните няколко години./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай