logo

6 страхотни продукта, които ще ви дарят с вечна младост

6 страхотни продукта, които ще ви дарят с вечна младост

Можете да забавите влиянието на времето, стига да се храните по правилния начин

Едва ли има жена, която да не иска да се радва на вечна младост. Имаме две новини за вас - една лоша и една добра. Лошата е, че времето не може да бъде спряно. Хубавата обаче е, че можете да забавите влиянието му върху организма си. 

Със сигурност познавате хора, над които времето сякаш няма власт. Когато са на 40 години, изглеждат като на 20, а стигайки 60-те, можете да ги сбъркате с 30-годишни.

Възрастта им може да се определи само по годините на техните деца и внуци, финансовия им успех, житейски опит или просто ако знаете точната им дата на раждане.

В същото време знаете със сигурност, че не са си инжектирали ботокс и други химикали, не са прибягвали до услугите на пластични хирурзи и дори не ходят постоянно в салоните за красота.  

6 храни, които прочистват кръвта от токсини

Как успяват да съхранят младостта си ли? Тайната им се крие в начина на хранене! Можете да забавите влиянието на времето, стига да се храните по правилния начин.

Затова днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем за вълшебната сила на шест най-обикновени продукта, които можете да си купите във всеки магазин. Употребата им ще забави значително пагубното влияние на времето върху организма ви!  

Тиквени семки

Тиквените семки са богати на цинк, триптофан и полиненаситени мастни киселини. Те подобряват еластичността на кожата и помагат за заздравяването на различни рани.

Тиквените семки съдържат и антиоксиданти - каротеноиди и витамин Е, които могат да помогнат за избягването на сърдечни заболявания и понижават холестерола.

5 храни с магически способности

Препоръчително е да консумирате от 23 до 42 гр. тиквени семки дневно. 

Домати

В доматите има много ликопен и каротеноиди. Именно на ликопена те дължат червения си цвят. Освен това той предпазва растението от твърде яркото слънце.

Това вещество е полезно и за хората, защото предпазва кожата от слънчеви изгаряния.

Внимание: 9 храни, които могат да ви убият

Изследванията показват, че в идеалния случай трябва да приемате около 22 милиграма ликопен дневно. Близо толкова се съдържа в 2 супени лъжици доматен сос (да не се бърка с кетчупа, който съдържа много сол и други вредни вещества) или една чаша доматен сок. 

Бадеми

Бадемите са богати на флавоноиди, витамин Е, L-аргинин, полиненаситени мастни киселини и магнезий. Освен това съдържа необходимите за човешкия организъм качествени растителни мазнини и антиоксиданти.

Те се съдържат в обелката и затова е по-добре да ядете бадемите необелени. 

Спрете да ядете тези храни преди да сте развили рак!

Австралийските диетолози са заключили, че оптималната порция дневен прием е до 20 бадема. Можете също така да нанесете бадемово масло върху тялото си.

Магданоз

В магданоза има много миристицин, витамин С, каротеноиди и хлорофил. Има противовъзпалителен ефект и съдържа много антиоксиданти. Той пречиства кръвта и насърчава производството на глутатион, който е основният ключ за младостта на организма.

В допълнение, магданозът помага при отоци и предпазва от патогенни бактерии.

Всяка жена трябва да забрави за тези храни, преди да са убили красотата й

Препоръчително е да приемате по една голяма шепа (30-40 гр.) магданоз три пъти седмично. Най-лесният начин за прием са зелените смутита и салатите с магданоз.

Цвекло

Цвеклото е богато на водоразтворими фибри, фолиева киселина, калий, холин, хиалуронова киселина и  каротеноиди.

Благодарение на високото съдържание на водоразтворими фибри, то спомага за извеждането на токсините и свободните радикали от тялото, подобрява храносмилането и предотвратява заболяванията на червата.

Забравете за бръчките и пъпките като спрете да ядете тези храни

Сокът от цвекло пък повишава работата на мускулите.

Препоръчва се консумацията на до 250 мл. сок от цвекло на ден. Можете да си направите салати от прясно или варено цвекло.

Въпреки полезните му свойства, не се увличайте и не яжте само цвекло! Прекомерната му употреба води до проблеми с бъбреците. 

Краве масло 

Маслото съдържа витамини A, D, E, CLA (линолова киселина) и здравословни мазнини от всякакъв вид. Те имат противовъзпалителен ефект и подпомагат имунната система.

Маслото оказва благоприятен ефект върху метаболизма и насърчава по-добрата работа на червата.

Столетници разкриха храните, благодарение на които се радват на дълъг живот и пра-правнуци  

Линоловата киселина помага за изграждането на мускулите и предотвратява сърдечните заболявания. Тя също участва в усвояването на калция.

Препоръчителното количество за консумация е не повече от 250 гр. седмично. Злоупотребата с маслото води до повишаване на холестерола. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай