logo

Това са идеалните летни обувки

Това са идеалните летни обувки

Поне така твърдят ортопедите и обущарите

Всички знаем, че в жегата е по-добре да изберете дрехи от естествени материали. С обувките не е толкова лесно. 

Знайте, че ортопедите не препоръчват носенето на обувки с равни обувки, тъй като те неправилно разпределят натоварването върху крака.

Лятото става все по-горещо всяка година. В колекциите обувки за този сезон има много модели, но не всички са наистина подходящи за горещините. 

Хит: Задължително трябва да имате тези обувки през лятото

„Изкуствената кожа в горещо време не осигурява достатъчно вентилация и не премахва излишната влага. Струва си да се обърне внимание на стелките. 

Те трябва да са изработени от мека и дишаща материя. Ако производителят е избрал нискокачествени стелки, те трябва да бъдат заменени“, съветват обущарите.

В жегата, когато асфалтът се топи под краката, дори обикновената разходка из града може да се превърне в мъчение. 

Но има ли идеални летни обувки… идеални за летните разходки? Е, оказа, че – да, има. Поне в това са категорични ортопедите и обущарите.

През последните години в летните месеци мъжете все по-често предпочитат затворени обувки. Почти никой вече не носи сандали и чехли. Но силният пол трябва да знае, че е най-добре да заложат на обувки с перфорации. „Така краката ви ще си осигурят „вентилация“ в горещите летни дни“, казват обущарите.

„Най-важното е да ни е удобно. Във вътрешността на обувките трябва да се използват естествени материали. Синтетиката създава ефекта на сауна. В такива обувки краката не дишат и след това гарантирано ще замиришат“, казва съосновател на голяма компания за обувки.

Забравете за миризмата от обувките с този трик

И при жените важи правилото, чр изборът на отворени или затворени обувки е въпрос на вкус. Основното правило е кракът да е добре фиксиран и да не се плъзга.

„Гърбът“ на обувката трябва да е твърд. Тази част е една от най-важните и трябва да държи крака стабилен“, допълва той.

„Когато сте навън и е около 40 градуса дори и най-леките и дишащи обувки и маратонки едва ли ще осигурят подходящ комфорт. Краката все още ще се потят. 

Дори в древни времена хората са използвали красиви обувки – най-вече сандали, но от определен тип материя. Знайте, че сандалите от камилска кожа са истински хит този сезон.

„Подметката на тези сандали е изработена от полиуретан и камилска кожа, която между другото е много издръжлива и дебела. Затова дори в жегата няма да усетите топлината от асфалта“, уточняват пък ортопедите. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

delfin4e_55

delfin4e_55 19.06.2023 5:13

Къде се продават тези сандали от камилска кожа?