logo

Хитов сериал на Netflix върна на мода позабравена секси вещ от гардероба

Хитов сериал на Netflix върна на мода позабравена секси вещ от гардероба

Търсенето на корсети в сайта Ebay е скочило с цели 123 процента след старта на "Бриджъртън"

Корсетите се завърнаха ударно на мода благодарение на хитовия романтичен сериал на Netflix "Бриджъртън", пише Daily Mail.

Действието на поредицата, чиято премиера бе през декември 2020 г., се развива в Лондон по време на Регентския период (1811-1820 година). 

Вдъхновени от визиите на главните герои в американското шоу, дамите започнаха масово да купуват корсети и плътно прилепнали дрехи, рокли с подчертана линия на талията, както и различни аксесоари с перли и ленти за глава с пера.

Ето как да носите корсет в офиса и да изглеждате елегантно СНИМКИ

Според изданието, търсенето на корсети в сайта Ebay е скочило с цели 123 процента след старта на сериала. С 49% се е увеличило и търсенето на вещи с перли и аксесоари за коса в стила на Регентския период.

Според проучване на международна платформа Lyst, която анализира потребителското поведение в модната индустрия, търсенето в мрежата на рокли със силует Ампир между януари и декември 2021 г. е нараснало с 93%.

От корсета до бикините: Революционните промени, които претърпя бельото през XX век СНИМКИ

Експертите отчитат повишено търсене от страна на феновете на "Бриджъртън" и на елементи от декора, използвани в поредицата. Установено е, че виещите се рози и цветя във виолетов оттенък, обръчите за бродиране и растението Глициния се радват на голяма популярност сред потребителите. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай