logo

Забравете за тези щампи, демоде са

Забравете за тези щампи, демоде са

Те нямат място в женския гардероб тази година и могат много лесно да ви превърнат в провинциалистка

Щампите отдавна са неразделна част от модния свят. 

Вече е трудно да си представим дизайнерска колекция, в която са включени само обикновени модели. А върху дрехите днес може да се види всичко - от класически райета, карета и флорални мотиви до портрети и картини.

Както с всяко нещо в света на модата, и с щампите трябва да сте много внимателни. Някои принтове вече не са толкова актуални, казват стилистите. Те нямат място в женския гардероб тази година и могат много лесно да ви превърнат в провинциалистка. 

Доматеното момиче: Най-страхотната тенденция от 70-те години е хит това лято

Ето кои щампи, по думите на специалистите, трябва да избягвате, за да не станете за смях на улицата: 

Забавни анимационни герои 

Забавните изображения на анимационни герои са подходящи за деца, за детски партита, пижами или ако работите като аниматор. Във всички останали случаи трябва да бъдат много внимателно стилизирани, за да не ви изложат.

Затова е по-добре да обърнете внимание на дрехи с лога на любимата ви група, някоя игра, филм или нещо друго. 

Щампи с името на бранда

На мода в момента са тихият лукс и стилът old money, които изискват сдържаност. Един тоалет може да е много марков и безумно скъп, но нито един детайл в него не трябва да го издава. Ако толкова искате да се заявите, направете го с графити или някакъв слоган. 

Големи точки

Дрехите с големи точки могат да изглеждат страхотно, но и тук огромно значение имат уменията за стилизиране и правилото за коректност.

3 цвята, в които дрехите ви изглеждат много по-скъпи!

Ето защо, ако искате да се чувствате като "нежно грахово зърно", направете избор в полза на малките точки. Тази ярка тенденция изглежда страхотно както на ефирни рокли, така и на поли тип прегърни ме. 

Плажна анималистика 

Леопардът в цял ръст е пример, който идеално описва това, за което говорим. Да оставим картините за гоблените. Преди около десетина години това наистина беше модерно, но днес, уви, спада към категорията "ужасното ретро".

С какво да я замените? Ако искате експлозия от цветове, заложете на цветята, разбира се!

Забавно каре

Карето е вечна класика и страхотен начин да разредите строгата офис визия. Само че с тези негови варианти, които предполагат комбинация от няколко сочни нюанса, трябва да бъдете доста внимателни.

Фаворит на дизайнерите са черно-бялото и бежово каре, не го забравяйте! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай