6 щастливи поверия за рожден ден, които вещаят късмет и успех

6 щастливи поверия за рожден ден, които вещаят късмет и успех

На тази дата чрез специални поверия и традиции може да си гарантирате късмет и просперитет през следващата година

Рожденият ден е специален ден, изпълнен с положителна енергия и мощна сила.

Това е не само ден, в който всяка година човек отбелязва личния си празник в компанията на най-скъпите си хора, но и ден, в който чрез специални поверия и традиции може да си гарантирате късмет и просперитет през следващата година.

Ето защо точно на тази дата има смисъл да си пожелаете нещо и да сте наясно с всички поверия за пари, щастие и благополучие.

Днес от jenata.blitz.bg ви  предлагаме да опитате да направите живота си малко по-добър и по-щастлив, узнавайки как да привлечете късмета на този изключителен ден.

Празнуването е задължително 

Нека започнем с това, че празнуването на рождения ден се счита за задължителна стъпка към привличането на късмета и щастието в живота.

За нищо на света не правете тези неща на сватбата си! Поверие гласи, че...

Това е вашият личен празник и пренебрегването му може да е лоша поличба. Затова не му мислете и поканете близки и приятели, за да се забавлявате и да си изкарате незабравимо. 

Изборът на подаръци не е случаен

Подаръците за рожден ден не са само материални вещи. Те носят и символично пожелание за най-добро. Затова помислете добре върху значението и намерението зад всеки подарък.

Цветът на опаковката също има значение: червеното символизира любовта, а златното - богатството и властта.

Празнувайте само на рождената си дата 

Някои култури смятат, че да празнувате рождения си ден по-рано или по-късно е неприемливо. Това се дължи на вярата в естествения ред на нещата и страха, че отклонението от този ред може да донесе лош късмет през следващата година.

Новото е ключът към успеха

На този ден дори чорапите ви трябва да са нови! Това поверие е свързано с идеята за начало и нови възможности.

Може ли да празнуваме 40-ия си рожден ден и как да избегнем неприятностите

Не забравяйте, че избраната от вас визия може да е знак за късмет през цялата година.

Необичайни ритуали

Някои традиции, на пръв поглед странни и дори болезнени, имат своето място в суеверията. Например, леките удари по главата в количество, равно на възрастта на рожденика, или повдигането му нагоре и надолу се считат за начини да се отървете от лошия късмет.

Духнете свещите

Какво е рожден ден без торта и духане на свещички? Не забравяйте, че техният брой трябва точно да съответства на вашата възраст, в противен случай това може да доведе до нежелани последствия. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай