Добавете капка от тази течност при варенето на яйцата и ще ги обелите за секунди

Съставката не е скъпа и може да се намери във всяка кухня

https://jenata.blitz.bg/relaks/dobavete-kapka-ot-tazi-tecnost-pri-vareneto-na-yaicata-i-shhe-gi-obelite-za-sekundi Jenata.blitz.bg
Добавете капка от тази течност при варенето на яйцата и ще ги обелите за секунди

Яйцата са едно от най-лесните и питателни ястия. Те могат да се консумират както самостоятелно, така и да се добавят към салати, супи, кюфтета. Или пък да се използват като основа за куп сосове.

Продуктът стана толкова традиционен, че вече не се замисляме дали го варим както трябва. А това е много важно, защото ако не се приготви правилно, той не само ще загубят всичките си ползи, но и може да навреди на организма. 

За да се сдобиете с идеалните рохки яйца, предварително трябва да ги извадите от хладилника, за да достигнат стайна температура. Големината на съда, в който ще ги варите, трябва да е съобразена с количеството яйца. Ако смятате да варите само две, не е нужно да използвате 3-литрова тенджера. 

Шеф готвач разкри правилния начин за варене на яйца за празничните салати

Когато водата заври, сложете яйцата в тенджерата и леко намалете котлона. Оставете да се варят 6 минути, след което ги махнете от огъня. Залейте със студена вода, а след това я сменете няколко пъти, докато яйцата не станат топли. 

При този начин на варене яйцата трябва да се сложат във вече подсолена вода, а огънят да се намали 30 секунди след това. 

Ако искате яйцата да са твърди, трябва да ги оставите поне един час да престоят на стайна температура.
Налейте вода в тенджерата, така че да покрие напълно яйцата. Сложете на огъня, добавете супена лъжица сол и сложете яйцата във водата.

Оставете да заври, намалете котлона и оставете 8-10 минути. След това излейте горещата вода, напълнете тенджерата със студена и оставете яйцата да изстинат.

А за да може лесно да отстраните черупката, без да нараните яйцето, преди варене не забравяйте да ги извадите от хладилника и да ги оставите да се затоплят на стайна температура.

Ето как лесно да си направите яйца без печка и тиган ВИДЕО

Най-добре е да потопите яйцата вече във вряща вода, към която сте добавили сол и малко оцет. 

След като се сварят, веднага се поставя в студена вода с лед и се държат там, докато не се охладят напълно. Само така черупката ще бъде премахната много лесно. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Горещи

Коментирай
2 Коментара
666
преди 1 година

сярна киселина,няма да има,какво да белите.може и в блендер,като ,смути.но истината е,в щастливи и весели,кокошки.

Откажи
Христо Гарвалов
преди 1 година

И коя беше капката течност??

Откажи