Шеф готвач разкри правилния начин за варене на яйца за празничните салати

Колкото и странно да звучи, едно такова просто действие също има своите тънкости

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/sef-gotvac-razkri-pravilniya-nacin-za-varene-na-yaica-za-praznicnite-salati Jenata.blitz.bg
Шеф готвач разкри правилния начин за варене на яйца за празничните салати

Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е варил яйца. И със сигурност мнозина са се сблъсквали със ситуация, при която яйцето се пука и част от белтъка се излива във водата. Или пък остава несварено.

Колкото и странно да звучи, едно такова просто действие като варенето на яйца си има своите тънкости. Особено когато те ще ни трябват за салатите, които предстои да сложим на празничната трапеза. 

"Яйцата за новогодишните салати трябва да се слагат в почти вряща вода и да се варят не повече от осем минути", казва главният готвач Александър Белкович.  

По думите му, много хора правят грешката да ги варят повече време.

Мистерията е развенчана: Идеалните градуси за варене на яйце са…

"Препоръчвам да не преварявате яйцата", казва той.

За да може яйцето да се свари добре, готвачът съветва то да бъде оставено на стайна температура, за да не е студено.

"Внимателно поставете яйцата в гореща, почти вряща вода. Варете 7-8 минути. След това веднага ги поставете в студена вода", препоръча той, обяснявайки, че от различната температура белтъкът се "свива" и след това яйцето се бели по-лесно.

"Ако яйцето се превари, жълтъкът се покрива с тънка сива обвивка. С такова плътно яйце салатите не са толкова вкусни", казва в заключение шеф готвачът. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
7 Коментара
Врящи мъди
преди 2 години

Как ще поставя яйцата си във вряща вода и то за 7 минути.Този готвач е луд,нали ще се ощавят.Те ще се обелят още в канчето.

Откажи
US Emigrant
преди 2 години

Слагам яйцата във вряща вода за точно 9 минути за да бъдата леко ровки, 9.5 минути за почти сварени и 10 минути за напълн сварени. Повече от това на съм пробвал, защото твърди яйца не ям. За по-голями яйца (от дърти кокошки) се добаят 15-20 секунди.

Откажи
Беден
преди 2 години

Слагам яйцата в хладката вода и като заврат точно три минути и в студената вода.

Откажи
Иванов космоса
преди 2 години

Този псевдоготвач така да си свари неговите ЯЙЦА!

Откажи
йокин
преди 2 години

МИ СТАНАХА,ЕДИН ЛЕВ.И АКЪЛИ КОЛКОТО ЩЕШ!

Откажи
Мадури
преди 2 години

Готвача да си свари мадурите

Откажи
Антон
преди 2 години

слагаш яйцата само на дъното на тенджера с студена вода. Слагат се на котлона завира водата на ключ и веднага се маха от котлона и се оставят 8-10 минути с капак. след това се налива студена вода. Пробвайте го.

Откажи