Не изстисквайте пакетчето чай в чашата, ето защо!

Мнозина го правят напълно механично и не се замислят защо

https://jenata.blitz.bg/relaks/ne-izstiskvayte-paketcheto-chay-v-chashata-eto-zashto Jenata.blitz.bg
Не изстисквайте пакетчето чай в чашата, ето защо!

Когато приготвят пакетче чай, много хора навиват конеца около лъжица, за да го изстискат. Те често правят това чисто автоматично, без дори да се замислят защо го правят!

Някои не искат чая „да отиде на вятъра“, други не искат торбата им с боклук да протече, други пък са видели, че така се прави и го правят!

Но знаете ли, че не трябва да правите това! Именно заради това сега от jenata.blitz.bg ще ви кажем защо не трябва да изстисквате пакетче чай в чашата си с гореща течност и какво да правите с него след приготвянето на чая.

Трябва ли да извадя пакетчето чай след приготвяне и какво ще стане, ако го изстискам?

Пакетираният чай не може да се вари дълго време, тъй като освобождава твърде много танини в напитката. Те развалят вкуса на чая, правят го горчив и най-вече могат да окажат лошо влияние върху здравето ни. По същата причина не се препоръчва да изстисквате торбичката в чашата с гореща течност!

Дъбилните вещества, които се съдържат в чая – танините – всъщност са полезни, но в малки дози. Те са естествен антиоксидант и могат да премахнат токсините и да подобрят чревната подвижност. 

Но ако прекалите с танините, те стават вредни:

  • може да причини дехидратация;
  • пречат на усвояването на някои полезни вещества;
  • нарушават функционирането на ензимите, което може да засегне черния дроб и бъбреците.

Също така силният чай може да предизвика скокове на кръвното налягане, да причини гадене и да оцвети зъбния емайл.

Ето защо трябва да избягвате да накисвате торбичките чай за дълги периоди от време и да се откажете от навика да изстисквате торбичката обратно в чашата.

Колко дълго трябва да държите пакетче чай в чаша? 

Чаят трябва да се вари най-много 3 минути, а за деца - още по-малко, те не могат да пият силна напитка. Също така е невъзможно да се запарва с вряща вода: максималната температура на водата за черен чай е 90 ° C, за зелен чай - 80 ° C.

Ако изведнъж се окаже, че сте преекспонирали торбата в чаша, тогава можете да намалите ефекта на танините, като добавите резен лимон или мляко, както правят британците.

Как да изстискате пакетче чай правилно!

Според етикета трябва да вземете торбичката с лъжица (или да я поставите върху лъжица на конеца) и, като я държите над чаша, оставете да се отцеди, но не я изцеждайте. След това прехвърлете в чинийка. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай
2 Коментара
АТИЛА
преди 14 часа

Бре бре пък язе педераста пасивняр говнярина мръсен отрепката долна шибантията се чудех що магаретата вече ни щът да ма йбът у педераския осран разшлякатарен гъз амчи то щото изцеждах магарешките курове до капка у гъзъ си педераски вай вай вай затуй ся неебан ходя и търся корав магарешки кур да ми сцепи гъзъ осран.

Откажи
Marco
преди 13 часа

ГАРАHТИРАHO: Зa 21 дни щe пpaвитe жecтoк CEKC като пopнoзвeзда - ще увeличите тpайно пeниcа си със 7 см и ще започнете да получавате еpeкция за 3 секунди и твъpдa кaто cтомaнa, кoлкoтo дълго иcкaте!---- https://cia.sh/stilmen

Откажи