С тези прости трикчета върнах хармонията в живота си!

С тези прости трикчета върнах хармонията в живота си!

Хармонията в нашия свят и в самите нас зависи от баланса на две основни енергии - мъжката и женската. Разделението между тях е много ясно. Мъжкото начало е свързано с твърдостта, управлението, последователността, а женското - с гъвкавостта, нежността и отстъпчивостта. Балансът на тези две противоположни енергии създава истинската хармония.

Светът, в който живеем, трудно може да бъде наречен хармоничен. В него преобладават мъжките енергии агресивност и скорост, които се отразяват негативно както на представителите на нежния, така и на представителите на силния пол. Жените са принудени да се противопоставят на мъжкия свят и да се опитват да оцелеят в него, губейки огромно количество от своята женска енергия. А това е пряк път към болести, депресия и проблеми в личния живот. 

За щастие, начините, с които можем да възстановим женската енергия, са известни, прости и много приятни. Освен това са по силите на всяка дама.  

Симптомите, които издават за нарушения в женския баланс, са идентични и имат еднакви признаци. Това са:

Хронична умора, лошо настроение, нервни разстройства. Уморената жена е като счупен съд, от който изтича желаната течност.

Носите едновременно златни и сребърни украшения? След като узнаете колко опасно е това, повече никога няма да го направите

Проблеми в семейния и личния живот. Една жена с отслабена енергия не може да изгради силна връзка с мъж. Разпадането на брака се дължи на недостатъчното количество женска енергия, което е надеждна основа за изграждането на силно семейство. 

Проблеми с външния вид, поява на различни хормонални проблеми. Жените, в които преобладава мъжката енергия, са способни да загубят не само част от своята привлекателност, но и да започнат стремително да губят косата си. 

Съществуват и редица други фактори, които лишават жената о нейната енергия: обиди, неизказани чувства, вътрешен монолог, преживяване на миналото, нерешени проблеми в отношенията, стрес и болест, недовършени дела и много отговорности. 

9 прости метода, с които ще удължите живота си

Едни от най-действащите ритуали за възстановяване на женската енергия са лунните. Енергията на женското начало е лунната енергия и целият женски цикъл е синхронизиран именно с лунния.  

За да наситите организма си с лунна енергия, трябва да застанете срещу Луната и да се взирате в нея в продължение на 10 минути. Можете да споделите желанията си с небесното тяло, да поискате съвет или да му изпратите своите мисли. След всяка молба, трябва да му благодарите за помощта.

На фона на намаляващата Луна можете да помолите да се избавите от някаква болест, а на растяща - да помолите за помощ, за да се освободите от страховете и депресията, за нова работа, както и за благополучие на семейството си.

Под лунна светлина е желателно да оставите козметиката си, за да я заредите с положителна енергия.

Вижте как да възстановите силите си за 60 секунди

Женската енергия може да бъде засилена и с типично женски занятия, на първо място от които е грижата за себе си. Това включва задължителните спа процедури, сауна или баня, грижа за кожата, ноктите и косата. Всичко това позволява на жената да се върне в собственото си тяло, да усети хармонията с него и да почувства женската си природа.  

И не забравяйте за водата! Тя е един от основните източници на женска сила. Подарявайте си по-често ароматни вани, плувайте колкото се може по-често. И следете внимателно за количествата вода, които приемате.

А ако нещата около вас се усложнят и ви се прииска да поплачете, плачете, но не тайно, а докато си взимате отпускаща вана. Споделете всичките си тайни и болки с водата и ще почувствате как изведнъж ви става по-леко, а проблемите вече не изглеждат толкова големи и страшни!

Вършим тези неща всеки ден, без да осъзнаваме, че разрушават щастието ни!

Изключително ефективно средство за възстановяване на женската енергия е спокойният начин на живот. Много е важно да не бързате за никъде. Изключете суетата и припряността от живота си. Правете всичко спокойно и женската ви енергия повече няма да се пилее на вятъра. 

И още нещо много важно - занимавайте се с творчество! То ще ви зареди с огромно количество енергия! /jenata.blitz.bg 

 

 

Коментирай