Вареният ориз а е една от най-популярните гарнитури. Ястието е обичано, както от непретенциозни хора, така и от гастрономите.
Въпреки че приготвянето му е лесно, има един малък трик, който не всяка домакиня знае. С него оризът ви ще стане ронлив и изключително вкусен и едва ли ще има човек, който да не ви попита как сте успели да го постигнете.
Тайната се крие в една тайна съставка, която трябва да добавите към него, докато го варите. Една лъжичка от това и вече ще се превърнете в истински повелител на варивата.
Опитните домакини и професионалните готвачи винаги добавят лъжица растително масло в тенджерата, в която ще варят ориза.
Защо трябва да използвате именно тази съставка? И защо защо е необходимо да е добавяте преди да сложите ориза във вода?
Подправките, които само опитните домакини слагат в ориза Оказва се, че добавянето на растително масло е ключът към приготвянето на варен ориз с идеална консистенция. Поради вискозите си, олиото образува тънък филм върху зърната на ориза.
Трябва да действате по следния начин: изсипете ориза в тенджера, добавете олиото (1 супена лъжица на всеки 100 грама зърнени култури), разбъркайте добре масата, изсипете вода.
Изчакайте да заври и добавете ориза. Също така олиото може да се замести с лъжица масло.
В резултат на това ястието ще се окаже ронливо и невероятно вкусно. И не е нужно да експериментирате със съотношението на съставките и времето за готвене. 5 мита за ориза, които всеки диабетик трябва да знае Важно е да запомните, че мазнината се слага първо.
Ако я добавите директно към вода, ефектът няма да бъде толкова забележим. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!