logo

Страхотни трикчета, с които ще си спестите доста пари по време на почивката

Страхотни трикчета, с които ще си спестите доста пари по време на почивката

Лятото наближава и няма жена, която да не прави вече планове за отпуската си и почивката, която й предстои. Всичко това звучи много приятно, но до момента, в който не стане въпрос за пари. Ако се чудите как да планирате мечтаната си почивка, но и да спестите някой и друг лев, ние от jenata.blitz.bg ще ви представим в серия от материали няколко страхотни трикчета, благодарение, на които няма да се разорите по време на почивката си.

Ето някои от тях: 

1. Изгодна цена
Преговорите са жизнената сила на туристическата индустрия. Продуктите в този сектор са чувствителни към времето: една стая остава празна една нощ или не може да бъде препродадена празна седалка в самолета. Така че, особено ако резервирате в последната минута, то задължително проведете преговори и направете изгодна сделка - особено когато се занимавате с туроператори, туристически агенти и хотели.

Внимание, излежаването на плажа крие опасности, за които дори не подозирате

2. Правилната резервация
Има много и всевъзможни оферти. Тук е задължително да направите обстоен преглед и да изберете най-добрата оферта. Защо ли? Защото една и съща дестинация, един и същ хотел и за една и съща дата може да бъде предлаган на няколко места, но с голяма разлика в цените.

3. Помислете за непряк полет
Повисете повече на летищата и в самолетите, отколкото бързо да стигнете до мечтаната дестинация. Да, звучи нелепо, но ако наистина сте притискане от към финансовата част, понякога непрекия полет (с повече прекачвания) може да се окаже значително по-евтин, отколкото направо да се отправите към дестинацията си.
*Същото важи и ако ще пътувате с влак или автобус

4. Изберете точните дати
Нормално в пика на летния сезон цените са (изкуствено) надути. Тук цаката е да изберете правилните дати. А те са в периода на последната седмица през август и първата през септември. Тогава цените на всички услуги обикновено са значително по-евтини от останалата част от летния период.

5. Лято през средата на октомври
Алтернативата на евтината лятна семейна лятната ваканция е да я организирате през октомври. Това е така, защото по това време някои от най-екзотичните дестинации по света изпитват недостиг на туристи и затова драстично намаляват цените на пакетите си. Идеално място за това е някой курорт в Средиземно море - помислете за Канарските острови или Мароко. Цаката е да резервирате още от сега,за да сте сигурни, че ще получите най-ниските цени.

Останалите пет трикчета очаквайте утре в jenata.blitz.bg
 

Коментирай

Пепа Швепса

Пепа Швепса 15.05.2018 16:35

Истината е - Намирате си богат Чичко и нямате грижи - кеф ви Дубай , кеф ви Малдивите , кеф ви Канарите ...