logo

Студентка сподели с професора няколко факта за себе си и го накара да повярва в нещо, което винаги е отричал

Студентка сподели с професора няколко факта за себе си и го накара да повярва в нещо, което винаги е отричал

Джесика Джонсън била убедена, че целият ни живот зависи от ефекта на пеперудата, докато професор Фелпс бил скептичен към тази теория

Дори сред преподавателите по философия има скептици, но един от тях трябваше да повярва в нещо, което винаги е смятал за невероятно.

По време на лекция студентката влязла в спор с професора и му разказа само няколко факта за себе си. Чутото накарало преподавателя да промени убежденията си завинаги.

Обект на спора станал ефектът на пеперудата.

Това е парадоксална теория, според която всяко действие, дори и най-незначителното, може да доведе до напълно непредсказуеми последици. Според нея размахът на крилата на пеперуда в единия край на Земята може да предизвика цунами в другото полукълбо.

СНИМКАТА на тези жени озадачи целия свят

Студентката Джесика Джонсън била убедена, че целият ни живот зависи от ефекта на пеперудата, докато професор Фелпс бил скептичен към тази теория.

Последвал спор между учителя и ученика и Джесика направила следното предложение: тя ще избори някои от най-незначителните решения, които някога е взимала и които са я довели до този разговор. Професор Фелпс се съгласил и Джесика му съобщила следното: 

"Пристигнах в Калифорния от Мичиган, защото сестра ми живее тук. Бях на 17 и мислех да вляза в университет.

Сестра ми се установи тук, когато се омъжи за Бен, когото среща случайно във влака. Ако тя се беше качила на друг влак, щеше да се омъжи за друг човек, а аз нямаше да се преместя в Калифорния. Но защо от всички университети в Калифорния влязох в този, в който преподавате вие?", попитала тя. 

На тази СНИМКА има коте, но почти никой не може да го види

Джесика продължила разказа си. Когато за първи път пристигнала в Калифорния, тя вървяла по улицата и срещнала момиче, което раздавало листовки. Обикновено не взимала такива неща, но момичето било с тениска на "Междузвездни войни" - филм, който Джесика много обичала, и затова решила да вземе флаера.

Брошурата била за курсове по рисуване. Тя от доста време се интересувала от това и решила да се запише. На курсовете срещнала Клои. Двете момичета се сприятелили и Клои й предложила заедно да се запишат в един и същи университет.

"Така едно случайно решение на сестра ми доведе до факта, че се озовах в Калифорния. Тениската на момичето от "Междузвездни войни" ми повлия да се срещна с Клои. Съгласявайки се с предложението й, попаднах тук и сега, за да разговарям с вас за ефекта на пеперудата", обобщила тя.

Часът, в който се будите през нощта, е свързан с Висшите сили! Вижте какво означава

Така Джесика съобщила за две свои решения и едно решение на сестра си, без които тя и професор Фелпс никога нямало да се срещнат. Преподавателят не успял да каже нищо и в крайна сметка се съгласил с нея, признавайки я за победител в спора.

А по-късно Джесика изкарала най-висока оценка на изпита по философия - нещо, което много малко от колегите й успели да постигнат. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Дедо Шишарко

Дедо Шишарко 13.01.2021 13:58

Джесика Джонсън научила и за ефекта на Шишарката, когато преподавателя я поканил в квартирата си. Почуствала пърхащите пеперуди в стомаха.