logo

Тези растения ще ви отърват от злото и ще донесат просперитет в живота ви

Тези растения ще ви отърват от злото и ще донесат просперитет в живота ви

Възползвайки се от биоенергийните им свойства, всеки може да промени живота си към по-добро

Нашите предци са придавали огромно значение на растенията. Те са вярвали, че с помощта на магическите им свойства всеки може да се отърве от злото и да се радва на благополучие. 

Растенията поглъщат всички сили на стихиите и помагат на човек да се справи с житейските трудности, неразположения, болести и неуспехи. Възползвайки се от биоенергийните им свойства, всеки може да промени живота си към по-добро. 

Всяко растение притежава специални свойства. И днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за тях.

Звъниката има уникална и мощна енергия, която може да устои на зли магии. Използва се за защита срещу всяко зло, включително срещу лоши очи и уроки.

Сухото растение, поставено под прага на къщата или закрепено над вратата, няма да позволи на негативната енергия да проникне в нея. Носейки в себе си клонче от звъника, ще се предпазите от негативните влияния.

Обикновената хвойна помага в борбата със страха, прояснява съзнанието и прогонва злите духове. Използва се за опушване на помещения, в които има натрупване на отрицателна енергия, кавги и конфликти. 

С това растение у дома ще забогатеете неимоверно СНИМКИ

Шипката помага за привличане на благополучие. С храсти, засадени около къщата, ще съхраните хармонията и щастието в нея. Също така, това растение е в състояние да "преработва" отрицателната енергия, изпълвайки пространството с положителна.

Блатният аир помага да се справите с кошмарите, да подобрите съня и да премахнете проникването на негативи в дома си. Поставете няколко листа в платнени торбички и ги поставете близо до леглото, прозорците и вратите. 

Красивият и отровен аконит също предпазва от негативи. Коренът му носи късмет. Старите хора са вярвали, че това растение е израснало от пяната, която е течала от устата на Цербер, и са му приписвали уникални защитни свойства.

Брезата е пазителят на домашното огнище и източник на женската мъдрост. Клонки от бреза в къщата прочистват пространството и привличат положителната енергия. 

Това растение струва стотинки, не е претенциозно, но ползите от него са колосални

Глогът също е в състояние да предпазва от нечисти сили. Някога плодовете му са разпръсквани около къщите, а клонките и листата му окачвани под покрива или поставяни в мазите, за да се изключи нахлуването на негативизъм.

Бъз, засаден край къщата, ще й позволи да процъфти, а домакинството да се предпази от нападения на крадци и магьосници. 

Букът дарява човек с допълнителна сила, мъдрост и проницателност. Мебелите от това растение помагат за съхранение на младостта и здравето.

Върбинка помага за увеличаване на благосъстоянието,  привлича любовта, лекува душевни рани и способства за вземане на правилно решение в объркани ситуации между партньорите. 

Детелината привлича късмета и просперитета. Детелината с четири листа ще ви помогне да преодолеете всички проблеми и да намерите изход от трудни ситуации. 

Ако видите това растение в двора си, не го унищожавайте за нищо на света!

Копривата разваля магии и има лечебни свойства.  

Водната лилия помага за справяне с битовите и житейски трудности и връща хармонията в дома. Коренът на бялата водна лилия привлича любовта.  

Липата помага за установяване на хармония в отношенията. С липов чай може да омагьосате любимия, но не трябва да го използвате за унищожаване на чужди семействата. В противен случай може да си навлечете неприятности. 

Папратът пази от негативни влияния и манипулации на съзнанието. Той може да почиства раните и да подобрява регенерацията на тъканите. 

Пелинът ще ви помогне да се избавите от всяко зло. Той улеснява пътешествениците да стигнат по-бързо до целта си и предотвратява умората. 

Градинският чай привлича късмета и благополучието, прочиства помещенията и насърчава циркулацията на положителните течения в дома.

Това растение е повече от уникално и бори куп болести!

Хмелът лекува безсънието и прогонва лошите сънища. Ако страдате от подобни проблеми, трябва да поставите шишарки от хмел до възглавницата си.  

Кедърът възстановява силата на духа, насърчава вземането на правилни решения и помага за справяне с лошите навици.

Дъбът символизира мъдрост и лоялност. Нашите предци са носили със себе си чували, пълни с дъбова кора. Те са им помагали да вземат правилни решения, да сключват добри сделки и да различават истината от лъжата.

Оманът се използва за лечебна, защитна и любовна магия.  

От древни времена змийското мляко символизира победата. То ще ви помогне да възстановите справедливостта и да се отървете от мисли, наложени от недоброжелатели. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай