Внимание: Това е най-опасната салата, а е супер популярна!

Няма човек, който да не обича да я похапва – категорични са готвачите

https://jenata.blitz.bg/relaks/vnimanie-tova-e-nay-opasnata-salata-a-e-super-populyarna Jenata.blitz.bg
Внимание: Това е най-опасната салата, а е супер популярна!

В летните дни мнозина обичат да похапват нещо леко, свежо, но и засищащо. Е, безспорно най-добрият вариант, който да събира всички тези изисквания, е салатата.

От тази вкусотия има какви ли не вариации – с месо, без месо, плодова, изцяло от зеленчуци, с риба, със сирене и т.н.

Салата „Добричката снаха“: Само няколко съставки и е готова

В България имаме доста нашенски си салати – шопска, овчарска и дурги. Разбира се не липсват и „привнесени“ салати – капрезе, Цезар и т.н.

Но знаете ли, че сред супер популярните салати има една, която се оказа много, много вредна, че дори си е спечелила прозвището „най-опасната салата“.

„Интересен факт е, че много хора обичат да я ядат“, казват готвачите.

Тайната на перфектната картофена салата, ядеш и ревеш

“Рядко ресторант няма превърналата се в световна класика салата Цезар. Не по-малко лесно се приготвя у дома - минимумът от съставки, лекотата и питателност … всичко това я превръща в идеалния избор“, допълват готвачите.

„Има обаче една уловка, която може да ви накара да преразгледате отношението си към популярното ястие“, допълват те.

Всичко е заради суровото яйце, което традиционно се използва за приготвяне на дресинга.

Всички вкъщи полудяха по тази гръцка салата

„Салмонелата може да попадне както от външната страна на черупките на яйцата от пилешки изпражнения, така и вътре в яйцето, докато се развива“, обясни US ученият по храните Брайън Куок Ле.

Ако искате да се предпазите, яйцето трябва да престои във вряща вода поне 10 минути – в този случай салмонелата гарантирано ще умре както вътре в яйцето, така и на повърхността му. Но, уви, не можете да направите дресинг от това.

Можете да направите вкусна и безопасна салата, като използвате алтернативни рецепти за дресинг или използвате пастьоризирани яйца. Ако имате късмет, те ще бъдат тези, които използват в ресторантите. 

За да сведете до минимум риска от отравяне, консултирайте се със сервитьора за информация. Освен това експертите не препоръчват да давате салата Цезар със сурови яйца на деца. jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Мара лудата
преди 1 месец

Добре,че беше този американски учен,ха ха ха. Иначе ние нищо незнаем?

Откажи